Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Endnu en nedtur for Claus Meyer: Lukker ned i New York efter kontrolbesøg

Claus Meyer fotograferet på Agern - Acorn hans nye amerikanske projekt på Grand Central Station på Manhattan i New York City
Claus Meyer fotograferet på Agern - Acorn hans nye amerikanske projekt på Grand Central Station på Manhattan i New York City

Claus Meyers kulinariske eventyr i New York er igen blevet slået ud af kurs.

De lokale sundhedsmyndigheder har efter et kontrolbesøg, hvor Meyers restaurant Norman blev taget i at overtræde en stribe hygiejneregler, valgt midlertidigt at lukke spisestedet.

Det skriver FødevareWatch fredag morgen.

Lukningen kommer efter, at Claus Meyer for tre uger siden måtte smække dørene i til Michelin-restauranten Agern på ubestemt tid i New York efter en vandskade.

Restauranten Norman, som skulle være mesterkokkens næste nordiske madeventyr i den amerikanske stat, er et fælles projekt mellem Claus Meyer og den svenske Michelin-kok Frederik Berselius.

»Fødevare-kontaktoverflade ikke ordentligt vasket, rengjort og renset efter brug,« nævner sundhedsmyndighederne i sine kontrolbemærkninger, viser en gennemgang af New York City Department of Health and Mental Hygeine's inspektioner, som FødevareWatch har foretaget.

Også personalets personlige hygiejne er "utilstrækkelig", og inspektørerne påpeger tilsmudsede beklædningsdele, og at personalet ikke bærer passende hårbånd i de dele af restauranten, hvor maden bliver forberedt. Derudover nævner myndighederne, at de fandt mad, som ikke var "beskyttet mod en potentiel forureningskilde under opbevaring, forberedelse, transport, fremvisning eller service."

Ifølge Meyers USA-organisationen er grunden til, at Norman måtte lukke ikke hygiejnekritikken, men fordi myndighederne kræver ekstra byggetekniske foranstaltninger. Det drejer sig om to svingdøre i barkonstruktionen, så der ikke er uhindret passage mellem arbejdsområde og gæsteområde, og en hævet væg bag køkkenbaren.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.