Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansk pizza-restaurant på eventyr i London

Den danske restaurant Mother, der er kendt for at lave surdejspizzaer i Kødbyen, åbner restaurant i London i den ikoniske bygning Battersea Power Station, som lige nu er ved at blive redesignet.

Mother-restauranten i Kødbyen. Arkivfoto
Mother-restauranten i Kødbyen. Arkivfoto

Den danske restaurant Mother, som siden 2010 har serveret surdejspizzaer bagt på havvand i træfyret ovn i Kødbyen, åbner sin første restaurant uden for landets grænser. Restauranten slår dørene op i Battersea Power Station, som ligger ved Themsen i London. En bygning, der lige nu er ved at blive redesignet af de anerkendte arkitekter Foster + Partners og Gehry Partners.

Faktisk er Mother det eneste internationale navn, der kommer til at husere i Battersea Power Station.

Mother åbner i bygningerne i begyndelsen af juni, inden hele projektet omkring Battersea Power Station er færdigt. Det er en del af første etape af redesignet af den gamle energistation.

Battersea Power Station blev bygget i begyndelsen af 1930erne af Sir Giles Gilbert, som også står bag Tate Modern, og som sørgede for, at de ikoniske røde telefonbokse kom til London. Bygningen med fire store skorstene var oprindeligt et kulfyret elektricitetsværk, men er også kendt i kulturen. Blandt andet dukker den op i Beatles-filmen »Help« fra 1965, ligesom den er på coveret af Pink Floyds album »Animals« fra 1977. Nu om dage bruges bygningerne til cafeer, restauranter, butikker og arbejdspladser.

Mother's restaurant kommer til at være 500 kvadratmeter og ligge i den jernbanetunnel, som forbinder Chelsea med Battersea. Udover indendørsarealer vil restauranten have en gårdhave, og i alt vil restauranten have plads til 170-200 gæster.

»Battersea Power Station«, der har været brugt som coverbillede til Pink Floyds album »Animals«, er stadig et populært London-ikon, selv om det er ved at forfalde. Lige nu er bygningerne ved at blive restaureret, og fremover vil de være hjemsted for restauranter, caféer, arbejdspladser og boliger.
»Battersea Power Station«, der har været brugt som coverbillede til Pink Floyds album »Animals«, er stadig et populært London-ikon, selv om det er ved at forfalde. Lige nu er bygningerne ved at blive restaureret, og fremover vil de være hjemsted for restauranter, caféer, arbejdspladser og boliger.

For Mother, som indtil nu kun har holdt til i Danmark, er det en milepæl at åbne en restaurant i London.

»London er byen, hvor både jeg og den anden medejer, Nick Pound, startede vores karrierer. Og selv om vores hjerter tilhører København, er den engelske hovedstad et andet hjem for os,« skriver medejer af Mother, David Biffani, i en mail til Berlingske.

Men det er ikke kun på det personlige plan, at restaurantåbningen er vigtig for Mother.

»At kunne åbne i en så ikonisk bygning er et vigtigt skridt for vores restaurant. I »Battersea Power Station« skal konkurrere med nogle af de bedste operatører i Europa, og det er en stor anerkendelse. Det er kun sket på grund af den succes, vi har oplevet i København,« skriver han.

»Vi håber på at kunne »hygge them up«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.