Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansk Michelin-restaurant lukker efter uenighed mellem ejer og chefkok

Uenigheder mellem ejer og chefkok betyder, at den danske Michelin-restaurant Luksus i New York, trods stor succes, er lukket

New York City
New York City

Den succesrige danske restaurant Luksus, beliggende i New York-bydelen Brooklyn, lukkede i slutningen af 2016. Det anerkendte spisested blev blandt andet kendt som både den første, men også eneste Michelin-restaurant i verden, hvor der udelukkende blev serveret øl til maden. Det skriver Jyllands Posten.

Spisestedet åbnede tilbage i 2013 i et baglokale til ølbaren Tørst, der ligeledes har dansk islæt. Det er den danske ølbrygger Jeppe Jarnit-Bjergsø, der står bag både ølbaren og den nu lukkede restaurant.

I køkkenet på den nu lukkede restaurant stod den tidligere Noma-kok Daniel Burns, og det skulle angiveligt være uenigheder mellem ham og ejer Jeppe Jarnit-Bjergsø, der har ført til, at restauranten med det nordiske køkken er lukket.

»Det er trist, men jeg tænker på alt det gode, der nu kan ske,« siger Daniel Burns til det amerikanske madmagasin Grub Street om lukningen.

Ølbaren Tørst fortsætter dog ufortrødent og udvider ifølge Grub Street til det nu ledige baglokale.

Lukningen sker, alt imens en anden dansker går fra den ene succes til den anden i den amerikanske storby. Kokken og forretningsmanden Claus Meyer har i øjeblikket gang i et spirende madeventyr på den anden side af Atlanten. Hans restaurant Agern, som åbnede i den historiske Grand Central Terminal på Manhattan i New York, har høstet store roser i amerikanske medier og fik sidste år tildelt en Michelin-stjerne.

I begyndelsen af 2017 forventes det desuden, at Claus Meyer slår dørene op til endnu et nordisk inspireret spisested, nemlig restaurant Norman, som opkaldes efter adressen Norman Avenue i Brooklyn, New York, hvor restauranten skal ligge.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.