Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bourgogne-frækkert med stilke

Ugens vinderbourgogne er lige til at hælde i halsen – i hvert fald for nogle.

Ugens vindervin, Auxey-Duresses "Les Cras” fra Domaine de Chassorney, er en rød bourgogne lavet i en stil, som jeg sætter meget pris på. Kuløren er meget lys, fadet er diskret og alkoholen er lav, men vinen oser til gengæld af bær og er meget let at drikke.

Men da i jeg i begejstring tog den åbne flaske auxey-duresses med til et middagsselskab senere samme dag, viste det sig, at ikke alle omkring bordet var ligeså begejstrede som mig.

I dette tilfælde tror jeg ikke, at det handler om at Frederic Cossard, som står bag Chassorney, undlader at tilsætte vinen svovl (bortset fra i visse tilfælde en smule før aftapningen). For selv om man mærker den øgede saftighed, som den usvovlede vin ofte opnår, så er der ikke noget af det vilde præg, som også ofte følger med.

Her handler det formentlig om, at Cossard altid gærer sine rødvine med stilkene, hvilket giver et umiskendelig krydret præg i den færdige vin. Jeg er vild med den let grønlige, pebrede note af stilke, men den kræver måske lidt tilvænning, og støder åbenbart visse forbrugere væk. Og fred være med det, for så er der mere af Cossard (og hans ligesindede) til mig.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.