Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Biovin fra Sydfrankrig

Domaine Gauby har altid været Rousillons pioner.

Lægger man vejen for Domaine Gaubys i det upåagtede Roussillon, fortæller ejeren, Gerard, gerne anekdoter om biodynamik og blindsmagninger. Eksempelvis om dengang han fandt 50 døde fugle i marken efter at have oversprøjtet vinstokkene med pesticider, hvilket fik ham til at gå over til biodynamik.

Eller om dengang nogle af de bedste Bourgogne-producenter samledes til en stor blindsmagning af egne vine fra den berømte mark Montrachet. Her puttede en fransk vintjener Gaubys bedste hvidvin ind smagningen, og opkomlingen fra Roussillon slap sensationelt ud af løvens hule med andenplads i behold. Hvor meget af det, der er sandt, ved jeg ikke, men vinene taler deres eget sprog. Og efter mine begreber har Gauby altid været områdets pioner nummer 1.

I denne uge har vi smagt Calcinaires, der en af husets billigste vine. Ved flere lejligheder har jeg oplevet, at den skiller vandene. Enten er man vild med det rustikke og upolerede præg, eller også synes man, den er for speciel. Men én ting er sikkert: der er ikke noget mainstream over Calcinaires, som er en forunderlig cocktail af barolosk tjære og medicinskab iblandet bourgognes luftighed og æteriske frugtsødme.

Helt usædvanligt for det varme Roussillon holder den en alkoholprocent på bare 12, så der er tale om en sand letvægter på den elegante side.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.