Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Barbera fra den nye generation

Barbarescobonden Fabio Geas barbera er lige ud af lærebogen.

Barbera Green Palma Fabio Gea
Barbera Green Palma Fabio Gea

Nye producenter er lidt af en sjældenhed i Langhe-området, hvor man finder barolo og barbaresco vinene. Vinbrugene går praktisk talt altid i arv fra forældre til børn, og skulle det ske, at en enkelt står uden arving, er det normalt de lokale, som får lov til at købe.

Fabio Gea fra Neive i Barbarescodistriktet er således et af disse sjældne nye bekendtskaber. Gea, som oprindeligt er uddannet geolog og har rejst kloden tynd for at studere landbrug og jordbundsforhold, startede så sent som i 2009.

Manden er hverken økolog eller biodynamiker, men har udviklet sit eget system inspireret af den japanske landbrugsfilosof, Masanobu Fukuoka. Kælderarbejdet er lavteknologisk uden temperaturstyring, kulturgær, klaring eller filtrering og med minimal tilsætning af svovl.

Ugens barbera, Green Palma, som er den foreløbig første vin, jeg har smagt fra Geas hånd, lover godt: Det er en ganske koncentreret vin, uden at det bliver for meget, træet er behersket, frugten er saftig og allervigtigst: Den friske salte mineralitet, som er barberas særkende, er i god behold.

Forhandlere:

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.