Du er logget ind

Din profil kan bruges på berlingske.dk, business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Vin-test

Vine af Sangiovese-druen

Sangiovese er hoveddruen i mange af Chianti-rødvinene fra Toscana. Se testen af syv gode af slagsen her.

Sangiovese er hoveddruen i bl.a. flere af Chianti-rødvinene fra Toscana – den italienske region nord for Rom, som hver sommer tiltrækker mange danskere, der ønsker at opleve det skønne landskab og samtidig smage områdets herlige mad og ditto vine.

Frugtsyren i friske tomater kan godt være vanskelig i forhold til vin. Men netop sangiovese-vinene er kendte for deres lille, karakteristiske frugtsyre, der passer perfekt til frugtsyren i tomater, som udgør en væsentlig bestanddel af den mad, vi spiser her i sommertiden.

Alternativt kan man drikke tør hvidvin til friske tomater, men under alle omstændigheder er det vigtigt, at der er lidt syre i vinen. Ellers risikerer man, at både maden og vinen falder uheldigt ud.

Husk at disse unge og frugtige rødvine smager bedst, hvis de serveres let kølige, dvs. ved ca. 16 grader.

Det får du:

- En test af syv vine af Sangiovese-druen

- Hver vin vurderes med en beskrivelse og en karakter

Se også: "Sol-vine fra Californien" (10 kr.). "Snaps af naturens bær og planter" (5 kr.). "Her er de dyre lækre vine" (19 kr.). "Find den bedste Bourgogne" (19 kr.).


Sangiovese er hoveddruen i bl.a. flere af Chianti-rødvinene fra Toscana – den italienske region nord for Rom, som hver sommer tiltrækker mange danskere, der ønsker at opleve det skønne landskab og samtidig smage områdets herlige mad og ditto vine.

Frugtsyren i friske tomater kan godt være vanskelig i forhold til vin. Men netop sangiovese-vinene er kendte for deres lille, karakteristiske frugtsyre, der passer perfekt til frugtsyren i tomater, som udgør en væsentlig bestanddel af den mad, vi spiser her i sommertiden.

Alternativt kan man drikke tør hvidvin til friske tomater, men under alle omstændigheder er det vigtigt, at der er lidt syre i vinen. Ellers risikerer man, at både maden og vinen falder uheldigt ud.

Husk at disse unge og frugtige rødvine smager bedst, hvis de serveres let kølige, dvs. ved ca. 16 grader.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.