Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Verdens bedste job? New York mangler en ny Michelin-inspektør

Er du vild med at rejse og spise ude på dyre restauranter, så er dit drømmejob muligvis netop blevet slået op i New York, hvor den kendte Michelinguide søger en ny restaurant-inspektør.

Den kendte Michelinguide, der uddeler stjerner til verdens bedste restauranter, søger en ny medarbejder til at spise på og vurdere restauranter i New York. Det skriver den amerikanske TV-kanal CNN.

For mange kunne det måske lyde som et drømmejob med dyre vine, store kulinariske oplevelser og god betjening, men der er mere i det end som så, lyder det fra Rebecca Burr, der er redaktør for Michelinguiden i Storbritannien og Irland, og som tidligere selv har arbejdet som inspektør i 12 år.

Efter først at have arbejdet ni år som kok blev hun ansat i 1998 ved Michelinguiden. En guide til motorejere med anbefalinger til gode restauranter, der blev udgivet første gang i 1900 af den franske dækfabrikant André Michelin. Her startede hun med et seks måneder langt træningsprogram, hvor hun fulgte en ældre inspektør for at lære arbejdsgangen.

»Jeg opdagede hurtigt, at Micheling var en meget seriøs virksomhed. Jeg havde aldrig forestillet mig det store arbejde, der ligger bag guiden,« forklarer hun CNN.

Michelin-inspektører spiser minimum 275 måltider på restaurant om året, og de rejser i gennemsnit tre uger hver måned. Når de bestiller bord på en restaurant bruger de ikke deres rigtige navn, og det er vigtigt, at de er diskrete omkring jobbet, så restauranterne ikke kan genkende dem.

»Restauranter har et system, hvor de gemmer tal, e-mails og navne, så du skal finde en måde at forblive skjult på (...) Personligt har jeg ikke gået med en Mackintosh (frakke) og en blond paryk eller noget i den stil, men jeg kender nogle inspektører, der har brugt forklædninger,« siger Rebecca Burr.

Desuden skal inspektørerne selv betale regningen, de skal følge med i nyhederne på området, og de skal skrive dybdegående rapporter efter hvert måltid, skriver CNN.

Mens der indimellem kan være særdeles gode kulinariske oplevelser, er det i højere grad glæden ved at finde uopdagede kokketalenter, der trækker ifølge Rebecca Burr. Og at se dem udvikle sig.

En gang om året mødes de lokale inspektører i et område for at uddele de berømte stjerner. Her diskuterer de hver enkelt restaurant, og når der trækkes en stjerne fra eller lægges en til, besøger inspektører den pågældende restaurant mindst tre gange for at være helt sikre. Målet er, at en stjerne i Milano svarer præcist til en stjerne i Hong Kong.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.