Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ugens tip til faktaboks - weekendmad

Brug en virkelig skarp og god skrællekniv til aspargesskrælning

Tyndskrællere, kartoffelskrællere eller bare skrælleknive behøver ikke at være dyre for at være gode. Jeg synes bedst om de »tarvelige«, hvor håndtaget er en simpel metalbøjle. Det er de skarpeste, de ligger godt i hånden, de holder sig skarpe længe og er ikke dyrere, end at jeg uden tøven udskifter dem, når de er blevet sløve. Ikke noget med fornemt rosentræ eller »good grip« til mig. Det er knivens formåen, der er interessant.

Kogte nye kartofler er det rene slik – også dagen efter til en kartoffelmad. Så vær ikke bange for at koge lidt for mange, de skal nok blive spist. Opbevar kogte kartofler på det mindst kolde sted i køleskabet og gem dem ikke mere end maks. 12-18 timer. Smagen forringes hurtigt og det er så nemt at koge nye.

Nyretapperne er to sammenhængende muskler, der holder nyrerne på plads i forlængelse af mørbraden under koens rygsøjle. De vejer knap et kilo i uafpudset form og bør altid afpudses for hinder, løst fedt og den ret kraftige sene, der holder musklerne sammen. Når den skæres ud, deler kødet sig i to mørbradlignende stykker. Stykker er sjældent helt lige store, fordi senen ofte ligger lidt skævt for midten.

I Frankrig, hvor oksenyretapper hedder boeuf onglet, har man altid vidst, at det er mørt, velsmagende og ikke dyrt »bøfkød«. I Danmark var nyretapperne en årrække en »niche-bøf«,men er nu en fast del af slagternes grill-sortiment. Tilbered aldrig nyretapper længere end til rød/medium rød.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.