Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ugens tip

Smilende vagtelæg: Prik æggene forsigtigt, og kom dem i spilkogende vand med en smule salt og ½ tsk. olie (skallen bevarer sit fine mønster tydeligere, når der er olie i kogevandet). Kog æggene i ca. 2 minutter for smilende og 3 minutter, hvis de skal være lidt mere kogt. Kom dem i koldt vand, straks de tages af blusset.

Stegt lammebryst er noget af det mest velsmagende og smeltende møre lammekød, man kan spise.

Et helt lammebryst vejer 2-2½ kg, er 35-40 langt og et forholdsvis tyndt stykke kød. Den tykkeste del – ribbensdelen – er 3-4 cm tyk. Og den tynde del uden ben er 1½ -3 cm tyk. Et helt lammebryst er rigelig mad til 6-7 personer.

En gammel tradition foreskriver, at man til påske skal spise mad med syv eller ni slags »kål«. Med kål skal forstås grøntsager, fordi stort set alt grønt spiseligt i gamle dage blev kaldt kål. Til denne påskeopskrift bruges de syv til ni slags »kål« i en salat. De udvælges blandt kåltyper, krydderurter og salattyper og meget gerne (hvis det er muligt) lidt spiselige vilde urter (»ukrudt«). Brug f.eks. små og fine grønkålsblade, fintsnittet spidskål, blade af røde eller grønne rosenkål, de små blade fra en palmekål, bladpersille, kørvel, små talerkensmækkerblade, brøndkarse, sennepsblade, rucola, romaine, spinat, romaine, bulls blood, mizuna, radiccio, frisée, feldsalat, skvalderkål, små mælkebøtteblade, ramsløg m.fl.

Til en god salatdressing bruges en fin koldpresset olie og en aromatisk eddike. Der bør ikke være så meget dressing, at salaten bliver våd og dryppende.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.