Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Teddybjørnen Fredriksson

Hotelværelser. Det behøver ikke være så svært, alligevel går det tit galt. Jeg havde dog ikke regnet med, at det var Benny fra ABBA, der kom op med løsningen på det perfekte hotelværelse.

Jeg var i Stockholm her i ugen, fra mandag til tirsdag. Til starten på den svenske modeuge. Taxaen fra Arlanda lufthavn strøg direkte ind til Söder, den pt. mest interessante del af byen. På det lille hyggelige Mariatorget ligger Benny Anderssons »Hotel Rival« som et skoleeksempel på, hvorfor Sverige bare er coolere end Danmark. Alene måden at udtale ordet »Rival« på er en fornøjelse – rul på r’et og giv a’et alt, hvad den kan trække.

Man kan sige meget godt om Rivals farvestrålende facade, om hotellets lille økologiske bageri ved siden af og om caféen, hvor man over en provencalsk fiskesuppe og et glas sprød hvidvin kan se på portrætterne på væggen af Ulf Lundell, Lisa Ekdahl og andre af kvarterets personligheder. Men teksten her er dedikeret selve hotelværelset og kunsten at skabe a home away from home.

For det handler ikke om et lille stykke chokolade på hovedpuden. Ikke om et kunstfærdigt udskåret skrivebord, hvor man kan skrive breve på fimset brevpapir med hotellets logo. Ikke om et arsenal af små flasker på badeværelset eller en betalingskanal, der viser »Good Will Humping«, »Saturday Night Beaver«, »Shaving Ryan’s Privates« og andre x-ratede film. Tværtimod handler det om at sortere alt det gøgl fra og i stedet finde frem til det, der rent faktisk gør et hotelophold rart.

På Rival står der en rigtig god seng med kridhvidt linned af egyptisk bomuld. Der hænger en fladskærm på væggen og en tilhørende boks til cd’er, dvd’er og PlayStation. Dvd’erne er gratis, og blandt de cirka 150 film er der alt fra gammelt Bergman over »Godfather«-trilogien til de nyeste titler – men ingen porr. Jeg nappede den ny »Half Nelson« med Ryan Gosling om eftermiddagen inden aftenens modeshow – naturligvis arm i arm med teddybjørnen, der sad og så ensom ud ved siden af Bestlite-lampen.

Da jeg over midnat kom halvsnalret hjem fra »endnu en hård dag på kontoret«, fik jeg en croque monsieur op på værelset og stenede til et skønt gensyn med de to vinelskende venner i »Sideways«. Lidt over to krydsede jeg felter af på morgenmadsblanketten og hængte den ud på dørhåndtaget. Næste morgen så jeg filmen færdig, mens jeg drak kaffe og spiste croissant i sengen. Så gik jeg ud under bruseren, hvis hoved var på størrelse med en pandekage, og lod varmt vand plaske ned over mig uden at tænke på Al Gore en eneste gang. Det behøver ikke være så svært.

Jeg nåede ikke engang at læse avisen, men det gjorde teddybjørnen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.