Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Stewardessens liste: 5 ting du absolut IKKE skal gøre på et fly

Selvom man elsker at rejse til eksotiske destinationer rundt om i verden, kan flyveturen ud og hjem være et problem for mange. Mange har sikkert oplevet, at man ikke behøver lide af decideret flyskræk, før timelange rejser i tætpakket selskab med vidt fremmede mennesker kan være lidt af en udfordring.

Dette er et modelfoto.
Dette er et modelfoto.

Konstant skrigende småbørn, der sparker i stoleryggen på dit sæde, kombineret med dårlig benplads og plastikindpakket mad, der smager af pap. De fleste flypassagerer kan formentlig nikke genkendende til, at det langtfra altid er afslappende at tilbringe timevis ombord på et fly. Især når der står ’economy class’ på boardingkortet.

Men foruden alle de udefrakommende og forstyrrende elementer, så findes der også en lang række tiltag, man som flypassager selv kan følge, som kan få rejsen til at glide nemmere ned.

Således har den engelske avis The Mirror indhentet gode råd fra stewardesse Nuralia Mazlan, der flittigt deler ud af sin erfaring med flyrejser.

Hun har for nyligt kreeret en liste over fem ting, man som flypassager skal afholde sig fra at gøre, hvis man ønsker den bedst mulige rejse for alle passagerer.

1. Når man går ombord på flyet

Hvis du er typen, der ikke kan undvære nakkepude, sovemaske, høretelefoner og hvad man ellers har pakket i håndbagagen, så lyder opfordringen således:

Sørg nu for, at du har fundet det frem, som du skal bruge, inden du går ombord på flyet.

Artiklen fortsætter under billedet

Det er virkelig irriterende at skulle stå i en lang kø, fordi en anden passager spærrer hele midtergangen i sit forsøg på at finde alle remedierne frem, inden håndbagagen skal mases ind på yderst begrænset plads.

2. Tal pænt til besætningsmedlemmerne

Der er ingen grund til at hundse med eller snerre ad personalet allerede inden, flyet er i luften.

For her har personalet mange bolde i luften og skal både koncentrere sig om passagerer, forberedelse af flymad og instrukser fra cockpittet på en og samme tid.

Lunten kan være kort, og så længe flyet stadig er på jorden, skal der noget mindre til, før ’besværlige’ passagerer kan overdrages til lufthavnens sikkerhedsfolk, lyder rådet.

3. Når flyet endelig er i luften

Hold midtergangen fri.

Folk kan falde og komme til skade, hvis du enten har sat din taske midt i det hele, eller hvis du strækker dine lange ben. Og der har været eksempler på folk, der er skvattet over noget på midtergangen, hvorefter de er faldet direkte ned og har ramt et armlæn med hovedet først.

4. Lad ikke som om, at du er derhjemme

Det drejer sig både om folk, der ønsker et medlemskab i den berygtede ’Mile High Club’, og dermed betragter flytoilettet som deres eget, private soveværelse.

Men det gælder også de passagerer, der hælder for meget alkohol indenbords og er til gene for resten ombord på flyet.

5. Landingen

Selvom du føler dig meget vigtig og sikkert har rigtig travlt, er der ingen grund til, at du demonstrativt løsner sikkerhedsbæltet og rejser dig for at finde din håndbagage frem. Alle vil gerne hurtigst muligt ud af flyet, men hvis piloten er nødsaget til at foretage en pludselig opbremsning, så bliver du slynget fremad og kan komme alvorligt til skade.

Vent venligst til at kaptajnen siger de magiske ord, og lampen, der indikerer, at du fortsat skal have dit bælte spændt, slukker.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.