Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Spis fransk ost og lev længere

Forskere har længe forsøgt at finde årsagen til, at franskmænd lever længere end eksempelvis britere. Og resultatet er - fransk ost.

Fransk Roquefort-ost skulle ifølge forskere være medvirkende til at forlænge livet.
Fransk Roquefort-ost skulle ifølge forskere være medvirkende til at forlænge livet.

Man har ledt efter svaret på det, der kaldes »det franske paradoks« længe.

For hvordan kan det være, at franskmændene, der er kendte for at leve en noget løssluppen livsstil med fed mad, god rødvin og masser af Gauloise, ser ud til at leve længere end eksempelvis briterne? 

Nu har en gruppe forskere tilknyttet biotek-firmaet Lycotec i Cambridge imidlertid fundet frem til, hvad der i hvert fald er noget af svaret - og det skulle være Roquefort, skriver The Telegraph.

Under ledelse af doktor professor Petyaev og professor Yurij Bashmakov har forskerne taget en helt ny teknologi i brug, der viser, at den franske ost kendt for sit grønne, mugne indre, blandt andet kan modvirke gigt.

Forskningsresultaterne, der er blevet offentliggjort i det medicinske tidsskrift Medical Hypetheses Journal, giver dog ikke hele æren for franskmændenes lange liv til Roquefort, der menes at have været en kendt fransk spise i næsten 2.000 år. Også rødvin menes at have en positiv effekt.

- Vores hypotese er, at indtagelsen af rødvin ikke kan være hele forklaringen på det franske paradoks. Fortæringen af ost og især de mugne versioner kan have en positiv medvirken, skriver forskerne.

De franske kvinder har med 85,3 år en af de længste gennemsnitlige levealdre i Europa. Til sammenligning lever britiske kvinder i gennemsnit 82,3 år.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.