Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Profilbilledet er afgørende for et godt indtryk

Drop den lange smøre om dig selv på de sociale medier. Billederne er det vigtigste, når de nysgerrige skal danne sig et indtryk, viser ny forskning. Det samme er tilfældet på dating-sites.

Måske skal man være lidt mere kræsen med det billede, man vælger til sin profil på de sociale medier - i hvert fald hvis man vil give et godt intryk på de personer, som slår et smut forbi profilen.

Et uheldigt profilbillede har nemlig stor betydning for, hvordan folk opfatter os. Det viser et nyt forskningsprojekt fra amerikanske Ohio State University.

"Billeder ser ud til at være den primære måde, vi danner os et indtryk af mennesker på de sociale netværk," siger Brandon Van Der Heide, ledende professor bag studiet og forsker på Ohio State University.

Læs også:
Fører Facebook og sms til hurtigere sex?
Sociale medier kvæler familielivet
Facebook er en glidebane for selvtilliden

I løbet af projektet blev 195 collegestuderende sat til at kigge på en Facebook-profil, hvor der var et profilbillede og en tekst om vedkommende. Forskerne ville belyse, hvor stor betydningen egentlig er af et vellykket foto. Og den var ganske stor. På den anden side ser det ud til, at man godt kan spare sig den store fortællende tekst om hvilken person, man er. Profilteksten var nærmest underordnet.

Selv hvis billedet fremstiller personen positivt, glad og i godt selskab med venner eksempelvis, så betyder det næsten ikke noget for indtrykket af personen, at han eller hun havde beskrevet sig selv negativt med vendinger som indadvendt og genert.

Hvis billedet derimod bliver opfattet som negativt, er sagen en anden.

Stikke ud fra mængden
"Folk vil acceptere, at et billede, der fremstiller dig positivt, stemmer over ens med hvordan du er i virkeligheden. Men hvis billedet er mærkeligt eller negativt på nogen måde, så vil folk finde ud af mere, før de danner sig et indtryk," siger Brandon Van Der Heide.

Følg også FRI på Facebook.

Så hvis man vil have folk til at læse den tekst, man skriver under "om mig" fanen, så skal man sørge for at have et anderledes billede - hvad enten det er et positivt eller negativt ladet billede. Det skal bare stikke ud fra mængden.

Hvis man gør sig online-dating, så kan der også være grund til at tænke over billedvalget, hvad det udtrykker og hvad det betyder for, om folk læser din tekst eller ej. Forskerne bag mener nemlig, at teorien også kan overføres til dating-sites.

Læs også:
Fører Facebook og sms til hurtigere sex?
Sociale medier kvæler familielivet
Facebook er en glidebane for selvtilliden

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.