Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Populær kvindesatire

Fra 'Byens bedste bryster' til 'Piger på Prøveløsladelse' - her er en stribe eksempler på populær kvindesatire fra 1987 til idag.

Byens bedste Bryster 1987
Byens bedste Bryster 1987

1. Byens bedste bryster. Debut: Café Liva, 1987

Medvirkende: Terese Damsholt, Lisbeth Lundquist, Kirsten Peuliche og Margrethe Koytu

Kvindekvartetten »Byens Bedste Bryster« kom frem i slutningen af 1980erne og oplevede stor succes med deres satiriske kabareter. Forestillingerne tog udgangspunkt i livet som kvinde og gjorde grin med emner som fedtsugning, silikone og klimakterium.

I 2009 har de to skuespillerinder Gunvor Reynberg og Anne Karin Broberg samt komponisten Sascha Dupont efter inspiration fra det gamle koncept dannet gruppen »Byens Bredeste Baller«, som med tyk ironi ser på nutidens kvinders roller i samfundet.

 

2. Kongeriget. Debut: TV2, 1998

Medvirkende: Søs Egelind og Kirsten Lehfeldt

De to komiske talenter »Søs og Kirsten« har i årevis været populære på landets teaterscener såvel som i fjernsynet. Specielt opnåede de stor succes med satireserien »Kongeriget«, hvor de parodierede danskerne på godt og ondt. I udsendelserne var figurer som bodegaløverne »Helge og Carsten«, lydmanden »Røv« og »Dikael og Moster Elly« blandt de mest elskede.

 

3. Emmas Dilemma. Debut: Kalejdoskop, 1994 + DR2, 2001

Medvirkende: Mette Horn, Helle Dolleris, Trine Appel, Louise Mieritz og Anne-Grethe Bjarup Riis

Vanvittigt vittigt og bidende elegant. Sådan lød ordene i pressen, da de fem humoristiske kvinder midt i 1990erne optrådte med deres første satirekabaret.

Siden tog kvinderne springet fra teater til tv, og det først afsnit af satireserien »Emmas Dilemma« blev vist i 2001. I programmerne gør satiregruppen tykt grin med danskerne gennem de mere end 240 roller, de fem kvinder spiller.

 

4. Normalerweise. Debut: DR2, 2006

Medvirkende: Lærke Winther og Anna Neye

På tredje år kører den satiriske programserie Normalerweise nu på DR2. I serien er de unge talenter Lærke Winther og Anna Neye ikke bange for at gøre grin med hverken homoseksualitet, hudfarve, unge mødre eller den rige overklasse.

I seneste sæson har de desuden lavet en moderne fortolkning af Romeo og Julie, hvor det forelskede par, Roberta og Julian, stammer fra henholdsvis Ungdomshuset og Faderhuset.

 

5. Piger på prøveløsladelse. Debut: DR2, 2008

Medvirkende: Linda P. og Christina Sederqvist

I den stærkt satiriske tv-serie optræder de to grove, uhygiejniske og virkelighedsfjerne piger Winnie og Karina, som begge er fra samfundets nederste lag.

Pigerne er i aktivering som værter på lokalradioen Radio Mozart, hvor de prøver at få det bedste ud af hverdagen, selv om de absolut ikke er meget for at arbejde.

Desuden forsøger de at opfylde tilsynsværgens »totalt urimelige krav« om at stå op om morgenen, betale deres egne regninger og »selv forsømme sine egne børn.«

 

6. Skråplan. Debut: DR2, 2009

Medvirkende: Linda P. og Christina Sederqvist

De to prøveløsladte piger, Winnie og Karina, er værter i udsendelsen Skråplan, hvor de blandt andet svarer på spørgsmål, som seerne har sendt til deres brevkasse, ud fra deres noget brogede og barske livserfaring.

Desuden præsenterer de indslag med skæve typer som de kræsne singlemænd Bruno og Nalle, samt de to centervagter, Bo Patrick og Schäfer, der holder Glostrup Storcenter fri for butikstyve, bumser og sigøjnere.

 

7. Slemme slemme piger. Debut: TV2 Zulu, 2009

Medvirkende: Kia Liv Fischer,Maria Egede og Anne Kejser

»Slemme slemme piger« er en ny programserie, hvor de tre unge og uskyldigt udseende kvinder gør grin med danske mænd, som bliver filmet med skjult kamera.

Med pokerfjæset lagt i de rette folder narrer Kia Liv Fischer eksempelvis en skadedyrsbekæmper til at fjerne et æsel fra hendes seng, ligesom Maria Egede klipper mænd i en frisørsalon efter modeller i pornoblade.

Læs også:

Fire sjove mænd om kvinder og humor

Hvem siger at kvinder ikke er sjove?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.