Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Noma-dating i Tokyo

Du kan stadig nå at få en gratis middag og en date med singlepigen Nerdgirl på Noma i Tokyo, hvor den danske restaurant i øvrigt er kommet godt fra start.

I Tokyo spiser de myrer. I hvert fald i disse uger på Hotel Mandarin Oriental, hvor danske Noma er rykket ind i fem uger med en stab på 60 personer. 60.000 personer har forsøgt at få en reservation for at smage den menu, som i øjeblikket starter med en jomfruhummer, der er så frisk, at den stadig spræller, drysset med (døde) myrer fra Nagano.

Teknikken er køkkenet er fra Christianshavn, men råvarerne er de lokale japanske, hvilket på én gang er en stor udfordring og en stor inspiration for René Redzepi og co.

»Vi har især været meget opmærksomme på, hvordan de japanske gæster har reageret her i starten. De fleste oplever det som vild avantgarde at se deres lokale råvarer fortolket på denne måde,« siger Nomas PR-koordinator, Arvid Krognes, og konkluderer, at Noma-teamet alt i alt er tilfredse med den første lille uge, Noma har haft åbent i Tokyo.

Som sagt er det umuligt at få bord på Noma Japan - en middag for to er fornylig blevet auktioneret bort for 4.500 dollars. Men hvis man er af hankøn, er der en der dog en udvej: Under overskriften »Desperately seeking Noma Tokyo Dinner Date« har den San Francisco baserede blogger Nerd Girl - alias Stephanie Robesky - nemlig indbudt ungkarle i alderen 28 til 46  år til ansøge om en gratis date på Noma Japan med Robesky på hendes 39 års fødselsdag - den mandlige deltager i middagen skal blot sørge for egen overnatning og transport til Japan. Nerdgirl foretrækker en mand, som er »god til at konversere« og »forstår at spise med kniv og gaffel«.

De amerikanske medier har forståeligt nok kastet sig over historien om Nerdgirls Noma-eventyr, og på sin hjemmeside skriver Robesky således, at hun er helt overvældet over de mange henvendelser. Forleden har den 38-årige californier, der arbejder som entreprenør i det daglige, også skaffet en frokostreservation på den legendariske sushirestaurant Jiro i Tokyo - men her skal ledsageren selv tage sin del af regningen.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.