Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Mit boligunivers

Mette Skjærbæk: »Vi skal skille os af med alle de ting, vi ikke bruger«

For Mette Skjærbæk, som er stifter og indehaver af kosmetikmærket Karmameju Skincare, er duften det allervigtigste i hendes hjem.

Mette Skjærbæk i køkkenet. Foto: PR
Mette Skjærbæk i køkkenet. Foto: PR

Hvor finder du inspiration til din bolig?
»Hos venner, i butikker, boligbladene, aviser og magasiner, på Pinterest osv., men mest af alt elsker jeg at finde på funktionelle løsninger ud fra de udfordringer og behov, der er i en bolig. Kunsten er at få det bedste ud af de rum, man har. Inspirationen til at »knække udfordringerne« kommer for mig ved, at jeg er tålmodig og venter på, at de rigtige løsninger kommer til mig, også selv om det tager tid.«

Hvem er de mest spændende navne på designscenen lige nu, synes du?
»Der er så mange dygtige mennesker på designscenen i Danmark. Jeg synes altid, at det er spændende at følge Julie Brandts rejse. Hun har bl.a. skabt butikken Rue Verte, og den stil kendetegner meget hendes univers og hendes kollektion The Brandt, der bl.a. har de smukkeste greb og dørgreb. Space-arkitekterne er knus-dygtige, Design By Us brillerer med funky lamper og modige boligobjekter, og Rabens Saloner laver de smukkeste krukker. Reflections by Hugau Larsson designer dekadente show-stopping spejle, Oliver Gustav er super inspirerende, og Ro skaber rigtig fine objekter til hjemmet.«

Hvis du skulle ændre noget ved din bolig, hvad skulle det så være?
»Jeg har lige købt nyt hjem, så alt er nyt og i forandring. Inden længe skal der bygges helt nyt badeværelse, så det er den helt store ommer.«

Hvad er dit bedste indretningstip?
»Hjemmets duft er noget af det allervigtigste for mig, især når man kommer som gæst. Man kan bo i det smukkeste hjem, men lugter der kedeligt eller dårligt, får jeg lyst til at dreje om på hælene. Det er så nemt at få de gode dufte ind med blomster, udluftning, duftlys, madlavning osv. Og så skal alt være overblødt, behageligt, flødeskumsagtigt, lige til at tage hovedspring i. Hjemmet skal stimulere vores sanser.

Personligt har jeg brug for, at de ting, jeg har omkring mig, betyder noget, har en historie, der vækker minder og følelser. Derfor er der også lidt tomt visse steder herhjemme, for jeg kan ikke bare blæse ud og købe et nyt hjem. Brugte ting fra loppemarkeder, Den Blå Avis, Lauritz.com osv. gør et hjem mere personligt, og der findes ikke noget mere bæredygtigt end at genbruge. Og så er jeg stor tilhænger af less is more.«

Find masser af inspiration og følg Mette Skjærbæk på Instagram

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.