Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mænd kan lide smukke kvinder - med holdninger

En dansk model ligger i øverste tredjedel af mændenes liste over verdens mest eftertragtede kvinder. Foran bl.a. Beyonce, Michelle Obama og en af de tre Pussy Riot-kvinder. Mange af de nye på listen er stærke, uafhængige og med masser af holdning.

Pussy Riot-medlem Nadesja Tolokonnikova er kommet ind på en liste over Verdens mest eftertragtede kvinder - som nummer 85 ud af 99. Indtil videre er hun dog fængslet for voldelige optøjer mod Putin og den russiske kirke.
Pussy Riot-medlem Nadesja Tolokonnikova er kommet ind på en liste over Verdens mest eftertragtede kvinder - som nummer 85 ud af 99. Indtil videre er hun dog fængslet for voldelige optøjer mod Putin og den russiske kirke.

Den allermest eftertragtede kvinde i verden er pt. Jennifer Lawrence. 22-årig skuespiller fra bl.a. filmen Hunger Games.

Nummer fire er sangeren Rihanna. 

Den gravide hertuginde af Cambridge, Kate Middleton, er nummer 25.

Og den danske model Freja Beha Erichsen kommer ind som nr. 28 på listen over verdens mest eftertragtede kvinder lige nu - og kvinder vi vil høre mere til i 2013. 

I hvert fald hvis man spørger 2,4 millioner læsere og brugere verden over, som mandesitet AskMen har gjort.

- Selv blandt supermodeller er danskfødte Freja Beha Erichsen næsten overnaturligt smuk, skriver Askmen om Freja, som har optrådt i magasiner som Vogue og W, ligesom hun har arbejdet for mærker som Chanel, Hugo Boss, Hermés og nu Valentinos duftserie.

- For Freja vil 2013 helt sikkert bringe mange flere modeshows, annoncekampagner modereportager. Og for os andre vil året bringe flere timer brugt på at stirre på Freja, skriver AskMen om den 25-årige danske model, som debuterede som 18-årig og bor i New York. 

Pussy Riot

Freja Beha Erichsen ligger ganske vist ikke helt i toppen, men hun ligger foran markante og verdenskendte (og ikke helt unge) kvinder som Beyonce (nr. 32), Michelle Obama (nr. 33), Scarlett Johansson (nr. 45), Heidi Klum (nr. 61). Og ikke at forglemme russiske Nadesja Tolokonnikova, en af de oprørske og fortsat fængslede Pussy Riot-kvinder og nummer 85 på mændenes liste.

Ifølge Askmen viser listen da også, at der blæser nye vinde i mænds opfattelse af, hvem der er eftertragtede.

- Over 40 pct af kvinderne optræder på listen for første gang i år, så der er tale om, at et nyt kuld af stærke og uafhængige kvinder er på vej frem, lyder det fra AskMen's chefredaktør James Bassil.

Han henviser til kvinder som Jennifer Lawrence og hendes 'frygtløse roller' som skuespiller, til Emmy-vinder Claire Danes for hendes rolle i serien Homeland, og til Anne Hathaway, som lod sig kronrage til sin rolle i les Miserables. Samt kvinder fra erhvervslivet og den politiske scene: Yahoos topchef Marissa Mayer, first lady Michelle Obama (48-årig alderspræsident på listen) og Pussy Riot-medlem Nadesja Tolokonnikova.

Det skader altså ikke, hvis en kvinde har et stort fagligt engagement, er topleder, er russisk oprører eller på anden måde har stor indflydelse på verdens gang. Men når man ser billederne af de 99 smukke kvinder, er der ingen tvivl om, at AskMens læsere fortsat tillægger kvindernes udseende overordentlig stor betydning, når de vurderer, hvor eftertragtelsesværdige de er.

Læs mere om Freja Beha Erichsen på Models.com og se hendes egen hjemmeside.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.