Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
LILLEØR VS.

Lykke Friis: Man kan beskrive et land gennem de store politikeres hunde

»Lilleør vs« er Berlingskes nye samtaleprogram, hvor Kathrine Lilleør hver uge møder markante kvinder, som fortæller om en særlig passion eller interesse. I denne uge taler Lilleør med prorektor for Københavns Universitet, Lykke Friis, om sin store kærlighed til Tyskland - og om hunde.

 

BLÅ BOG

Lykke Friis er prorektor for Københavns Universitet. Fra 2009-2011 var hun klima-, energi- og ligestillingsminister og fra 2011-2013 medlem af Folketinget for Venstre, hvor hun var EU-ordfører. Hun var også prorektor på Københavns Universitet, da hun indledte sin politiske karriere på Christiansborg, og inden da var hun ansat i Dansk Industri som Europapolitisk Chef. Tidligere har hun arbejdet en årrække i Dansk Udenrigspolitisk Institut (DUPI). Hun er cand.scient.pol. fra Københavns Universitet i 1993 og Ph.d. i international politik samme sted i 1997, ligesom hun har læst økonomi på London School of Economics. Hun trådte ud af folketinget, da hun hun i 2013 - igen - blev udpeget som prorektor for Københavns Universitet.
Lykke Friis er født i Lyngby-Taarbæk - hendes far stammer fra Aabenraa og moderen er fra Tyskland. Hun er 45 år og gift med Peter Warming.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.