Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Lilleør VS.

Lene Espersen: Jeg synes, man skal gøre sig umage

»Lilleør vs« er Berlingskes nye samtaleprogram, hvor Kathrine Lilleør hver uge møder markante kvinder, som fortæller om en særlig lidenskab. I denne uge lægger Lilleør ud med at betegne tidligere folketingspolitiker Lene Espersen som en nørd. Se hvorfor i »Lilleør vs«.

 

BLÅ BOG

Lene Espersen

Lene Espersen startede i november som administrerende direktør for brancheorganisationen Danske Arkitektvirksomheder. Indtil da havde Espersen været medlem af Folketinget i 20 år for Det Konservative Folkeparti - i 1999 blev hun partiets politiske ordfører og året efter også EU-ordfører. Lene Espersen tiltrådte i november 2001 som justitsminister – en post, hun bestred i syv år. I september 2008 afløste Espersen Bendt Bendtsen som formand for Det Konservative Folkeparti og blev også udnævnt til økonomi- og erhvervsminister. I forbindelse med en større ministerrokade i februar 2010 blev hun udenrigsminister efter Per Stig Møller. Efter en langvarig periode med dårlige meningsmålinger samt interne kriser i partiet, annoncerede hun sin afgang som partiformand 13. januar 2011, men fortsatte som udenrigsminister frem til regeringens afgang i oktober 2011.
Lene Espersen er 49 år, gift og mor til to drenge.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.