Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kun få danskere køber dyre villaer

Villaer til over seks mio. kr. udgør blot tre pct. af boligsalget i 2017.

Danskerne køber stadig relativt få villaer til over seks mio. kr. Arkivfoto
Danskerne køber stadig relativt få villaer til over seks mio. kr. Arkivfoto

Selv om dyre villaer udgør en større andel af det samlede salg end tidligere, er det alligevel en lille skare af danskerne, der køber huse til over seks millioner kroner. Helt præcist gælder det i år 3,6 procent, hvilket svarer til 707 handler ud af i alt 19.642 styk på landsplan.

»Går vi blot et par enkelte trin ned ad prisskalaen, er der straks flere købere i spil. Der har i år været dobbelt så mange salg af huse til mellem fire og seks millioner kroner, end dem der koster mere. Det er blevet til i alt 1.449 handler, som udgør lidt over syv procent af det samlede salg,« siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

De billige huse er et hit

Millionprisklassen, hvor der bliver solgt allerflest huse, er villaer og rækkehuse til mellem en og to millioner kroner. Indtil videre er der solgt 6.730 styk i år, og priskategorien har de seneste ti år ligget i førerfeltet i forhold til antallet af salg.

Gruppen udgør intet mindre end en tredjedel af alle handler, og sammen med husene til under en million kroner udgør andelen 56 procent. Sammenlignet med sidste år ligger fordelingen på omtrent samme niveau som i år.

 

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.