Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Jørgen Leth lægger stemme til Letbanens stationer

Egentlig er det oplagt med dét efternavn. Aarhus Letbane har hyret poeten, levemanden og filmskaberen Jørgen Leth til at indtale navnene på de steder, banen stopper på.

Jørgen Leth har indtalt stoppestederne på Aarhus Letbane. Her ses han i 2016, da han modtog prisen 'Årets Europæer'.
Jørgen Leth har indtalt stoppestederne på Aarhus Letbane. Her ses han i 2016, da han modtog prisen 'Årets Europæer'.

»Bare det at sige de her aarhusianske stednavne, er jeg virkelig glad for. Det går lige til hjertet. De siger mig så meget. Mange af de steder er, hvor jeg har oplevet noget,« siger Jørgen Leth til TV2 Østjylland.

Han var været i studiet onsdag for at indtale navnene, og ifølge TV2 Østjylland var der specielt ét navn, der varmede den 79-årige aarhusianers hjerte: Østbanetorvet.

»Det er familiefester i gamle dage. Juleaftener foregik jo på Østbanetorvet i min mormors lejlighed, der lå på hjørnet af Østboulevarden og Knudrisgade. Det kommer op i mig, når jeg hører de navne igen,« siger Jørgen Leth.

Selv om Jørgen Leth runder de 80 år 14. juni, er han ikke kørt i remisen endnu: Til maj tager han på turne med trioen Vi sidder bare her, som også består af Mikael Simpson og Frithjof Toksvig, og man kan opleve hans podcast »Spørge Jørgen« på Radio 24syv.

Og så er det ikke første gang, han kaster sin kærlighed på offentlig transport. For to år siden fortalte han til denne avis om Vi sidder bare hers nummer »Gennem Danmark«: »Jeg kan godt lide den indramning, som togvinduet giver landskabet. Det synes jeg er en særlig nydelse. Det, der virkelig gør indtryk på mig er faktisk at se landskaberne, de danske landskaber, kornmarkerne, som lige er blevet høstet. Jeg kan godt lide at se høstmaskinerne, jeg kan godt lide at se aktiviteten, jeg kan godt lide lyset, de lavthængende skyer over Danmark. Der er en højloftethed over den måde, som landskaberne belyses på, den måde jorden hænger sammen med himlen på.«

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.