Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Lilleør VS.

»Jeg har allergi over for løgn«

I denne uge har Kathrine Lilleør besøg af skuespiller Solbjørg Højfeldt i "Lilleør vs", som er et samtaleprogram, hvor Kathrine Lilleør møder markante kvinder. Temaet for samtalen med Solbjørg Højfeldt er løgnen, som har været en del af Solbjørg Højfeldts barndom - både som løgner, og som den, der er blevet løjet for.

 

BLÅ BOG

Solbjørg Højfeldt

Solbjørg Højfeldt startede som hospitalslaborant, men tog et karriereskift og blev uddannet skuespiller fra Aalborg Teater i 1977. Herefter flyttede hun til København, hvor hun har spillet på de fleste af byens teatre gennem årene, ligesom hun har medvirket i en række film som f.eks. "Slingrevalsen" fra 1982, hvor hun modtog en Bodil for bedste kvindelige hovedrolle, "Zappa" og "Blinkende lygter". Desuden har hun været med i flere tv-produktioner, bl.a. "Riget", "Taxa", "Langt fra Las Vegas" og "Forbrydelsen". Hun debuterede i 1996 som instruktør i teaterstykket "Tribadernes Nat" af P.O. Enquist - i 2011 instruerede hun Holbergs "Henrik og Pernille" på Grønnegårdsteatret. I 2014 var hun tilbage på Aalborg Teater, hvor hun spillede med i "Vinterrejse" af den østrigske forfatter og nobelprismodtager Elfriede Jelinek - det var også Jelinek, der skrev "Jackie", som blev opført på Caféteatret i København i 2010 med Højfeldt som eneste skuespiller på scenen. Solbjørg Højfeldt er 67 år og har siden 1985 været gift med skuespilleren Henning Jensen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.