Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hæder til BIG for Nørrebro-kile

De må snart være vant til det på tegnestuen BIG. Rosende omtale og priser er i hvert fald ikke særkost for Bjarke Ingels og hans ansatte, hvis 'Superkilen' på Nørrebro er kåret som et af verdens bedste projekter i 2012.

Superkilen skærer sig gennem Nørrebro: Fra Nørrebrogade til Tagensvej langs Mjølnerparken over Mimers Plads og pladserne omkring Nørrebrohallen.
Superkilen skærer sig gennem Nørrebro: Fra Nørrebrogade til Tagensvej langs Mjølnerparken over Mimers Plads og pladserne omkring Nørrebrohallen.

I sommer blev Superkilen på Nørrebro i København indviet som resultatet af et samarbejde mellem Bjarke Ingels arkitekttegnestue BIG, landskabsarkitekterne Topotek 1 og kunstnergruppen Superflex.

Billedserie:

 

En cykel- og gangsti går igennem området, der strækker sig over en kilometer i længden, og byder på mange forskellige indtryk. Netop fordi Superkilen skærer sig igennem et af de mest etniske områder i hovedstaden med mere end 60 forskellige nationaliteter repræsenteret, har BIG og samarbejdspartnerne valgt at fokusere på denne forskellighed, og området byder dermed på indslag fra mange forskellige lande.

Beboerne blev inddraget i tilblivelsen og bedt om at nominere bænke, skraldespande, træer, cykelstativer, legepladser og så videre fra andre lande, og så blev de elementer indarbejdet i projektet, som dermed udstråler samme mangfoldighed som området.

Allerede sidste år blev området nomineret til en prestigefyldt arkitekturpris, og nu har de amerikanske arkitekters sammenslutning, AIA, kåret Superkilen på Nørrebro som et af årets bedste bud på byrumsdesign.

Bjarke Ingels projekt er valgt ud af i alt 700 ansøgere og 28 prismodtagere i forskellige kategorier.

Juryen for udnævnelsen siger blandt andet:

- Superkilen er en fornøjelse. Projektet er ikke alene originalt, men også gennemført i sit udtryk. Et af de mest interessante aspekter er inddragelsen af lokalbefolkningen, hvor designerne med en åben og opfindsom metode har fået det maksimale ud af området med et begrænset budget. Projektet demonstrerer værdien af stærke visuelle og rumlige greb, som er forankret i de moderne storbyers multikulturelle virkelighed. Designet, som tog udgangspunkt i de lokale borgeres ønsker, har på paradoksal vis skabt et byrum med en klar identitet og sjove pladser.

Og som om, at det ikke var nok, så fremhæves Superkilen også i det amerikanske magasin ARCHITECTs årlige temanummer. Under kategorien PLAY (leg, red.) siger jurymedlem Elizabeth Ranieri: 

- Teamet bag Superkilen har gjort en indsats for at repræsentere enhver nationalitet i området gennem konkrete tiltag eller sjove påfund… man har fået smæk for skillingen for de 34 dollar pr. kvadratmeter.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.