Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Gode råd til børne-opdragelse på TV

Børnerådet har formuleret en række råd, som forældre bør overveje, før de siger ja til at deltage i dokumentar-programmer.

Rådet har siden efteråret 2004 kigget med på de mange programmer, hvor familier får hjælp til at opdrage deres børn.

I sommer kontaktede rådet TV-stationerne for at få en dialog om, hvordan TV-stationerne sørger for børnene i disse programmer. Samtidig vedlagde Børnerådet en liste med gode råd, som rådet opfordrer TV-stationerne til at give forældrene, inden de beslutter, om de ville deltage i programmerne.

Ifølge Børnerådets nyhedsbrev bør forældre bl.a. være opmærksomme på

- Hvordan deres barn vil reagere, når det bliver ældre.

- Hvilke grunde I har til at medvirke, og om hele familien er enige.

- Tal om hvad den øvrige del af familien, naboer og venner vil tænke og sige.

- Hav en klar aftale med tilrettelæggerne - og helst på skrift - om hvad I kan bestemme. F.eks. om retten til at få en eller flere scener taget ud af programmet.

- Lad være med at holde jer tilbage under optagelserne, hvis der er noget I eller jeres barn ikke bryder sig om.

www.boerneraadet.dk: Læs mere i Børnerådets nyhedsbrev

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.