Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Glemt Mick Jagger-biografi dukket op

Rolling Stones-forsangeren, der ellers hader selvbiografier, skrev sine memoirer i starten af 1980erne. Nu er de dukket op, men får vi dem nogensinde at se?

Mick Jagger ved en koncert i Paris i 1982.
Mick Jagger ved en koncert i Paris i 1982.

Dødehavsrullerne. Intet mindre. Det er, hvad den engelske forlægger, John Blake, sammenligner det manuskript med, som han påstår at være i besiddelse af. En 75.000 ord lang selvbiografi samt et ikke nærmere angivet antal håndskrevne noter skrevet i starten af 1980erne af Mick Jagger, der ellers notorisk hader biografier.

»Hvis folk vil vide, hvad jeg lavede i 1965, kan de bare slå det op på Wikipedia,« sagde Rolling Stones-forsangeren til The Hollywood Reporter i 2014.

Det er det amerikanske musikmagasin Rolling Stone, der skriver nyheden om den »forsvundne biografi«. Efter sigende blev bogen afvist af forlaget i sin tid, fordi den ganske overraskende ikke indeholdt nok af den hellige treenighed, sex, drugs & rock'n'roll.

Alligevel beskriver John Blake biografien som »lækre, stærke sager« og sammenligner den med at læse Elvis Presleys dagbøger »fra før han blev fed og strandede i Las Vegas«, skriver Rolling Stone.

Keith Richards og Mick Jagger til åbningen af udstillingen »Exhibitionism: The Rolling Stones« i New York i 2016.
Keith Richards og Mick Jagger til åbningen af udstillingen »Exhibitionism: The Rolling Stones« i New York i 2016.

Siden John Blake kom i besiddelse af manuskriptet for tre år siden, har han været i dialog med Rolling Stones' manager, Joyce Smyth. Supergruppens management modsætter sig udgivelse og siger, at læsere må vente, til Sir Mick selv udgiver sin selvbiografi, hvis den dag ellers kommer. Det er dog ikke noget, der tyder på:

»Jeg synes, rock'n'roll-memoirer er et oversvømmet marked,« har han udtalt.

Rolling Stones er pt. aktuelle med albummet »Blue & Lonesome«, hvor de spiller coverversioner af gamle bluesnumre.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.