Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fordobling i salget: Flere vælger ejerlejligheder

I første kvartal af 2017 blev der solgt tæt på dobbelt så mange ejerlejligheder som i samme periode for fem år siden.

Det er populært at bo i lejlighed. Foto: Palle Skov
Det er populært at bo i lejlighed. Foto: Palle Skov

Der er solgt 5.126 ejerlejligheder i de første tre måneder af 2017. Det er over 98 pct. flere end i samme periode for fem år siden, hvor der blev solgt 2.586 af slagsen. Det viser nøgletal fra Boligsiden.dk.

Det er fortsat i Region Hovedstaden, at der bliver handlet klart flest lejligheder, men det er især Region Sjælland og Region Syddanmark, der trækker gennemsnittet op. Her er kommuner som Køge, Sønderborg og Vejle for alvor kommet med på lejlighedstrenden.

Tiltrækkende lejlighedsliv

»At bo i lejlighed var tidligere noget, der var forbeholdt de studerende i de store byer. Den tendens har ændret sig de seneste år, hvor man nu også i mellemstore byer bliver tiltrukket af lejlighedslivet. Her bliver man en del af ejerforeninger, der tager sig af vedligeholdelsen på fællesarealer, og hvor man slipper for at luge ukrudt i haven,« siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Alene i forhold til første kvartal sidste år er lejlighedssalget i Region Syddanmark steget med 35 pct., og 20 pct. i Region Sjælland. Landsgennemsnittet ligger godt 13 pct. over niveauet på samme tidspunkt sidste år.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.