Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forår i luften: Skab det rustikke look med havekrukker

Få styr på de nyeste tendenser på terrassen.

Miks forskellige krukker i haven eller på terrassen. Gå efter dem, der ikke ser nye ud, som f.eks. disse rustikke krukker, der er indsamlet i vietnamesiske floder. Find dem hos Tine K Home, priser fra 250 kr.
Miks forskellige krukker i haven eller på terrassen. Gå efter dem, der ikke ser nye ud, som f.eks. disse rustikke krukker, der er indsamlet i vietnamesiske floder. Find dem hos Tine K Home, priser fra 250 kr.

Endelig er de mildere temperaturer over os, og det er blevet tid til at gøre haven, terrassen eller altanen forårsklar. Det første og mest effektive skridt er grønne planter, og det kræver smukke krukker og urtepotter.

1. Bland grønne planter

Der var engang, hvor vores udendørs arealer skulle matche og være velfriserede. Men glem alt om det stringente, og tag i plantecentret og vælg en masse forskellige planter i alle størrelser. De blandede planter giver et smukt og lidt vildt udtryk, som på forunderlig vis harmonerer. Husk også krydderurterne, der både dufter skønt og tilføjer lidt urban gardening.

2. Brug forskellige materialer

Vælg krukker og urtepotter i forskellige materialer, størrelser og farver. Ligesom med planterne i et skønt miks bliver udtrykket også personligt og lækkert, når du vælger et sandt sammensurium af krukker. Høje, lave, smalle, runde, naturfarvede og mørke – køb lige præcis dem, du synes er smukke.

3. Gå efter det rustikke look

Et væld af spritnye og rene potter og krukker harmonerer ikke så godt med det lidt vilde og tilfældige udtryk. Heldigvis findes der masser af slagsen, der er født med et rustikt og lidt brugt look. Og ellers kan du nemt og billigt forvandle den billigste lerkrukke fra plantecentret eller byggemarkedet: Rul krukken ind i mos, og sæt den udenfor – du kan også grave den ned i jord for ekstra effekt – og lad naturen gøre arbejdet. Det tager noget tid, men det giver dine billige krukker et dejligt, lidt antikt udseende.

Luna terracottakrukke H25 cm fra Muubs, 399 kr.
Luna terracottakrukke H25 cm fra Muubs, 399 kr.

4. More is more

Som det nok fremgår af ovenstående trin, er det ikke minimalismen, der skal dominere. Jo flere planter, des bedre, og så kan der gå hyggelig sport i at få en stikling med hjem, når du besøger folk med smukke planter.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.