Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Lilleør VS. Vestager

Er præstebørn de værste?

Hør præstedatter Margrethe Vestagers svar i »Lilleør vs« - et ugentligt samtaleprogram, hvor Kathrine Lilleør møder markante kvinder, som fortæller om en særlig passion. I denne uge fortæller EU-kommissær Margrethe Vestager om, hvordan det har formet hende at vokse op i et præstehjem - som menneske og som politiker.

 

BLÅ BOG

Margrethe Vestager

1. november 2014 tiltrådte Margrethe Vestager som konkurrencekommissær i EU efter at have været økonomi- og indenrigsminister samt vicestatsminister siden 2011, da Det Radikale Venstre blev en del af regeringen under Helle Thorning-Schmidt. Vestager overtog posten som politisk leder for Det Radikale Venstre fra Marianne Jelved i 2007 og gav stafetten videre til Morgen Østergaard i september 2014, da det var kendt, at hun skulle være EU-kommissær. Hun har tidligere bestredet ministerposter i den tidligere SR-regering under Poul Nyrup Rasmussen, hvor hun var undervisnings- og kirkeminister fra 1998-2001. Margrethe Vestager er opvokset i Ølgod i Vestjylland som datter af to sognepræster, som begge var aktive i Det Radikale Venstre, og i 1988 stillede Margrethe op som folketingskandidat for partiet i Esbjergkredsen. Hun er uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet i 1993 og arbejde herefter som fuldmægtig i Finansministeriet og sekretariatschef i Økonomistyrelsen. Margrethe Vestager, der er 46 år, bor på Amager med sin mand og tre døtre.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.