Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

En orange klassiker fylder 50

Fiskars’ klassiske sakse fejrer rund fødselsdag i år.

I ethvert dansk køkken, på ethvert dansk kontor og i ethvert dansk klasselokale finder du dem i skufferne: Fiskars-saksene er blevet en så naturlig del af vores dagligdag, at vi knap bemærker deres eksistens. Men saksene er en stor international succes - faktisk er der på verdensplan hidtil produceret og solgt flere end en milliard.

Saksene har ændret udseende flere gange gennem årene, og der er kommet nye modeller til. Foto: PR/Fiskars Denmark A/S
Saksene har ændret udseende flere gange gennem årene, og der er kommet nye modeller til. Foto: PR/Fiskars Denmark A/S

I år træder de ikoniske orange klipperedskaber, der oprindeligt blev udviklet i Finland, ind i de voksnes rækker og kan fejre 50-års fødselsdag.

En særlig saks

I den anledning har Berlingske Boligen spurgt Stine Bruun, PR- og Event Manager i Fiskars Denmark A/S, hvad der gør netop disse sakse til noget særligt.

»Saksen er en del af mange menneskers historie og erindringer – og så er den en del af den stolte nordiske design- og produktudvikling, der har sat – og stadig sætter – flotte fodspor i den nordiske designhistorie,« forklarer Stine Bruun, og fremhæver, at også kunstmuseet MoMA (Museum of Modern Art) i New York har øje for, at Fiskars ikke kun er en saks, men også et ikon.

»Saksen er udstillet på MoMA, hvilket giver den et flot og anerkendende designstempel. Desuden har saksen vundet flere tests som bedste saks på markedet. Og det er jo nok det, vores saks kan. Den har både det ikoniske design – og høj funktionalitet,« siger Stine Bruun.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.