Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Elektroniske cigaretter forbudt i Norge

Der er ikke dokumentation for, at elektroniske cigaretter er mindre sundhedsskadelige end almindelige. Det mener Helsedirektoratet i Norge, der nu vil forbyde salg og import af batteridrevne plastik-smøger.

Ifølge producenten er den mindre skadelig end almindelige cigaretter, fordi rygeren kun inhalerer nikotindamp og undgår de andre sundhedsskadelige stoffer, som almindelige cigaretter indeholder.

Alligevel er den elektroniske cigaret, der er batteridrevet og lavet af plastik, blevet forbudt i Norge, skriver norske Dagens Medisin.
Nordmændene har som alle andre kunnet købe de elektroniske cigaretter på internetsitet www.smokingeverywhere.com.

Men da importøren ikke har kunnet bevise for, at produktet er væsentligt mindre sundhedsskadeligt end de lignende produkter, der allerede er på markedet, sætter Helsedirektoratet nu en stopper for det norske salg.

Folkesundhedsinstituttet i Norge har vurderet cigaretterne. Rygere, der ikke kan kvitte smøgerne helt, vil reducere risikoen for livsstilssygdomme forbundet med rygning, hvis de udelukkende ryger elektroniske cigaretter.

Der findes dog ingen data, som dokumenterer, at rygere fuldstændigt er gået over til elektroniske cigaretter, og den sundhedsmæssige gevinst er usikker, hvis rygerne samtidig ryger almindelige cigaretter.

Derfor har Helsedirektoratet i Norge altså besluttet ikke at give dispensation til at importere de elektroniske cigaretter. Den mulighed har direktoratet, fordi hovedreglen i Norge er, at det er forbudt at indføre og omsætte nye former for den slags produkter.
 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.