Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Cykling er motion og mental wellness ude i naturen

Når man kører for Squadra Molteni og hylder Merckx, er en orange Colnago Super fra 1978 meget tæt på at være som den, som Eddy selv kørte på, mener Jens Langergaard, der deltager i VM-stafetten 4. juni og er passioneret retrorytter.

tema om retrocykling, go home carbon og lycra, vi kører i uld og på stål. Jens Langergaard
tema om retrocykling, go home carbon og lycra, vi kører i uld og på stål. Jens Langergaard

Jens Langergaard, 53 år

kommunikationschef i Topdanmark.

 

Min cykel er

en orange Colnago Super fra 1978. Den er købt via vores stålfællesskab på Velopress til en fornuftig pris. Når man kører for Squadra Molteni og hylder Merckx, er en orange Colnago Super fra 1978 meget tæt på at være som den, som Eddy selv kørte på. Jeg har også en svensk Monark fra 70erne, som jeg bruger til almindelig transport.

 

En af mine bedste oplevelser

var sammen med seks andre ryttere fra Squadra Molteni, hvor kørte jeg Kongeetapen fra Haderslev til Vejle. På en lang, men blød stigning overhaler vi en stor gruppe ryttere i ens lycra på dyre carboncykler. De fleste på lille klinge. Da vi passerer dem – selvfølgelig på stor klinge – hører jeg en af dem sige. »Det er fanme løgn. Her sidder vi på vores pissedyre cykler, og så kommer de der halvgamle mænd på deres gamle cykler og kører så nemt som ingenting forbi.«

 

Det bedste løb, jeg har deltaget i

på stålcykel, er DM i retroklassen. Sådan overall er det Paris-Roubaix, som jeg dog kørte på en carboncykel.

 

Det vigtigste for mig er

at cykling er motion og mental wellness ude i naturen. Og i stålcykelmiljøet er det tilsat historie, respekt for cykelkulturen og de store legender som Merckx, Vlaeminck, Coppi, Bartali og mange flere.

 

Det næste løb, jeg deltager i er

VM-stafetten 4. juni, hvor en række stålhold har fælles telt i regi af Velopress, og hvor Squadra Molteni selvfølgelig vil gøre alt for at befæste positionen som Danmarks bedste retrohold.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.