Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bruger du din opvaskemaskine helt forkert? Den rigtige måde vil gøre dit liv meget nemmere

Er du en af dem der skrubber ketchuppen af tallerkenen og skyller bestikket, inden du sætter det i opvaskemaskinen? Så gør du dig selv en bjørnetjeneste.

For der er nemlig ingen grund til at skylle hverken tallerkener, bestik eller beskidte kopper af, inden du sætter det i opvaskemaskinen. Det kan nemlig gøre mere skade en gavn, skriver The Sun.

Selvom det lyder fjollet, så er resterne på tallerkenerne med til at gøre tallerknerne renere, når den har været igennem vaskemaskinens program. Fordi en tallerken uden snavs kan stoppe vaskemidlet i at fungere optimalt.

Det viser sig, at det vaskemiddel, der bruges i opvaskemaskinen, er fremstillet til at binde sig til snavset. Derfor vil vaskemidlet ikke have den samme effekt på en tallerken, der allerede er skyllet af, da det ikke har noget at sætte sig fast til. Så hvis kopper og tallerkener allerede er skyllet, når du sætter det i, vil opvaskemidlet virke meget mindre effektivt.

Flere nyere opvaskemaskiner er også udstyret med sensorer, der kan beregne hvor længe vaskeprogrammet skal køre, ud fra hvor beskidt servicen er. Men hvis du allerede har skyllet bestik, tallerkener og glas af, vil autoprogrammet køre så kort tid, at det ikke bliver vasket ordentlig rent.

En anden ting, du skal overveje, inden du skyller dit service af og sætter det i maskinen, er miljøet. Du bruger nemlig langt mere vand, når du skyller af i vasken, end når opvaskemaskinen kører sit forudindstillede skylleprogram i maskinen.

Så ved at stille det beskidte service i opvaskemaskinen, sparer du både vand og du får endnu renere service. Du sparer også en masse tid. Og det er da heller ikke så ringe endda...

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.