Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Boligtendens: Salgstiden falder over hele landet

Den gennemsnitlige salgstid på en villa eller et rækkehus er nu på 191 dage. Det er over seks procent lavere end for et par år siden.

Den gennemsnitlige salgstid på villaer og rækkehuse er på et par år faldet mere end seks procent. Foto: Palle Skov
Den gennemsnitlige salgstid på villaer og rækkehuse er på et par år faldet mere end seks procent. Foto: Palle Skov

Har du en villa eller et rækkehus, du vil sælge, kan du regne med, at det bliver solgt i løbet af godt seks måneder.

Det viser tal fra Boligsiden.dk, der har regnet ud, at det i marts måned i gennemsnit tog 191 dage at sælge et hus.

Salgstiden styrtdykker i Region Nordjylland

I forhold til for et år siden kommer du nu hurtigere af med dit hus, idet salgstiden i marts sidste år var 6,6 procent højere.

»Markedet for villaer og rækkehuse er ret stabilt, forstået på den måde, at når priserne stiger i takt med efterspørgslen, så falder salgstiden også. Der er selvfølgelig regionale forskelle, men salgstiden falder i alle regioner, og især i Region Nordjylland, hvor den nu er 14 procent lavere end for et år siden,« siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Mens Region Nordjylland har oplevet det største fald, er der stadig et stykke vej fra den nordjyske salgstid på 205 dage og ned til Region Hovedstaden, der har den laveste salgstid på 120 - altså godt fire måneder. De laveste salgstider i landet findes lige nu på den københavnske vestegn, hvor kommuner som Brøndby, Hvidovre og Albertslund er medvirkende til at trække Region Hovedstadens salgstid ned, idet det her tager under tre måneder at sælge et hus.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.