Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Undgå udbredte sprogfejl

Tal og skriv korrekt

Er korrekt dansk en by i Rusland i din familie? Sørg for, at dit barn ikke begår de klassiske sprogfejl. Vi gennemgår og retter 10 udbredte fejl og forklarer logikken bag.

Sproget er vigtigt, når man gerne vil argumentere og udtrykke sig. Men ofte kan sprogfejl stjæle fokus fra det, man egentlig gerne vil sige.

Udtryk dig korrekt, og få rettet de sproglige fejl én gang for alle.

Berlingske har indsamlet en række klassiske og nogle af de mest udbredte danske sprogfejl. Fejlene er både hentet fra det skriftlige og det talte sprog.

Her kan du hente en guide, der indeholder en gennemgang af 10 klassiske sprogfejl. Vi retter fejlene og forklarer baggrunden for fejlene med det formål, at læseren undgår fejlene i fremtiden.

Det får du

- 7-siders PDF-guide, der hjælper dig med at undgå 10 udbredte sprogfejl.
- Fejlene indebærer blandt andet forkert kasus, forkert bøjede ord, r-fejl og flere andre problemer.

Ved at købe fri adgang til Berlingske Plus i 1 måned eller 1 år får du samtidig adgang til vores andre 400 guider - Se eksempler her.

Se også: "Sådan taler du overbevisende (19 kr.) "Det lægger arbejdsgivere vægt på i en ansøgning?" (10 kr.).


Sproget er vigtigt, når man gerne vil argumentere og udtrykke sig. Men ofte kan sprogfejl stjæle fokus fra det, man egentlig gerne vil sige. Udtryk dig korrekt, og få rettet de sproglige fejl én gang for alle.

Berlingske har indsamlet en række klassiske og nogle af de mest udbredte danske sprogfejl. Fejlene er både hentet fra det skriftlige og det talte sprog.

Her kan du hente en guide, der indeholder en gennemgang af 10 klassiske sprogfejl. Vi retter fejlene og forklarer baggrunden for fejlene med det formål, at læseren ikke begår de samme fejl igen.

Det får du

- 7-siders PDF-guide, der hjælper dig med at undgå 10 udbredte sprogfejl.
- Fejlene indebærer blandt andet forkert kasus, forkert bøjede ord og r-fejl og flere andre problemer.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.