Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Zentropa indgår fredsaftale med filmblad

Filmselskabet frafalder sit søgsmål mod filmbladet Ekko, der til gengæld beklager, at nogen har kunnet misforstå dets artikler.

Striden mellem Zentropa-direktør Peter Aalbæk Jensen og filmmagasinet Ekko er forbi, og Zentropa har frafaldet sit søgsmål (Foto: Mads Nissen/Scanpix 2012)
Striden mellem Zentropa-direktør Peter Aalbæk Jensen og filmmagasinet Ekko er forbi, og Zentropa har frafaldet sit søgsmål (Foto: Mads Nissen/Scanpix 2012)

En to måneder lang ordkrig mellem filmbladet Ekko og Zentropa-direktøren Peter Aalbæk Jensen blev i dag bragt til ende, da parterne i fællesskab udsendte en fælleserklæring, der bilægger striden.

Konflikten begyndte, da Zentropas direktør Peter Aalbæk Jensen på Zentropa Folket ApS' vegne anlagde en injuriesag mod Ekko og stævnede bladet for 250.000 kroner. Årsagen var en artikel som bladet skrev om en åben casting afholdt af Zentropa-instruktøren Manyar I. Parwani.

Ifølge Peter Aalbæk Jensen fremstod artiklen som om at Zentropa havde stukket penge i lommen fra skuespillere, der deltog i denne casting.

Mandag krævede Peter Aalbæk Jensen i Berlingske et løfte fra filmbladet om fremover at overholde god presseskik, hvis han skulle indgå nogen form for forlig. I dag har filmselskabet foretaget et næsten fuldt tilbagetog fra sine anklager.

Ifølge aftalen hæver Zentropa omgående sagen mod Ekkos journalist Mikkel Kofod og chefredaktør Claus Christensen. Til gengæld beklager Ekko “hvis nogen har kunne få den opfattelse, at Zentropa Folket Aps har taget pengene fra den åbne casting, som sagen omhandler”.

Ifølge aftalens afsluttende ordlyd afstår både Peter Aalbæk Jensen og Claus Christensen fra at kommentere aftalen. Zentropa-direktøren beklager tillige, at hans anklager til tider har været “skingre” i debatten, og han indstiller samtidig den fortsatte boykot mod Ekko, som skulle forhindre bladet i at deltage i Zentropas pressevisninger.

Som en minimal indrømmelse til Peter Aalbæk Jensens kritik af Ekko for ikke at høre ham i de artikler hvor Zentropa kritiseres (hvilket Ekko benægter skulle være tilfældet), fremgår det af den skrevne aftale, at al dialog mellem Zentropa og Ekko fremover skal foregå med respekt for de presseetiske regler.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.