Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

X Factor jagter talenter på ny måde

Nu kan du få dine sangtalenter vurderet på sommerens festivaler, hvor DRs X factorshow vil caste nye deltagere.

Folk står normaltvis i lange køer i Aarhus og København for at komme til X-Factor audition, men i år er der flere muligheder for at blive opdaget.
Folk står normaltvis i lange køer i Aarhus og København for at komme til X-Factor audition, men i år er der flere muligheder for at blive opdaget.

X Factor vil ikke nøjes med de sædvanlige »precast« i Aarhus og i København forud for dette års udvælgelse af sangtalenter. Nu skal talenterne også findes på sommerens festivaler.

- Vi tænker hele tiden i nye baner med X Factor. Ligesom de andre år har vi igen castings i København og Aarhus, men nu kommer vi også ud i resten af landet. X Factor lever jo af, at der kommer en masse dygtige talenter fra hele landet. Og vi håber, vi kan få nogle nye mennesker med på denne måde, siger DRs underholdningschef Jan Lagermand Lundme.

Det bliver derfor muligt at møde castere fra X Factor på Grøn Koncert-turnéen, Vig Festival, Langelandsfestival i slutningen af juli og på Skanderborg Festival i august.

Festival er som rigtig casting

Seersuccesen ruller først over de danske tv-skærme i foråret 2013, men allerede fra onsdag, når Vig Festival begynder, får festivalgæsterne mulighed for at vise, at netop de har X Factor. Og den nye form for festival-casting har ligeså stor værdi som de sædvanlige castings i de største byer.

- Ude på sommerturen optager vi folk, og så ser vores castere det efterfølgende og giver besked om, man kommer med til audition foran dommerne i Vega. Så det er altså en rigtig casting ligesom i Aarhus og København, siger Jan Lagermand Lundme.

Det eneste krav for at vise sig frem på landets festivaler er, at man er over 15 år eller bliver det senest 1. februar næste år. Og så er det selvfølgelig en god idé, hvis man kan synge.

Precasting i Aarhus og i København foregår i slutningen af august.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.