Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»X Factor« igen, igen, igen ...

For sjette år i træk kan familien Danmark i aften se frem til at følge store og små sangtalenter i »X Factor«. Denne gang med et fornyet og energisk dommerpanel og et ekstra »X Factor«-program.

Thomas Blachman er tilbage som vi kender ham. Ved hans side sidder en af årets nye dommere, Ida Corr.
Thomas Blachman er tilbage som vi kender ham. Ved hans side sidder en af årets nye dommere, Ida Corr.

Allerede i aften kl. 20 kan du udskifte julemaden med fredagsslikket og sammen med familien tage plads foran stuealteret, hvor sjette sæson af »X Factor« bliver vist på DR1. De seneste par år har første »X Factor«-afsnit ellers ligget klar til tømmermændene 1. januar, men den plads har »Borgen« nu overtaget. Derfor er det allerede i aften, at Thomas Blachman, Anne Linnet og Ida Corr står for TV-underholdningen.

De seneste par år har DR fået kritik for år efter år at gentage TV-succesen, men selv om det nu er sjette gang, at DR viser »X Factor«, garanterer DRs underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, at seerne stadig har noget at se frem til:

»At der er kommet to nye dommere har givet så meget energi og så meget nyt til programmet. Thomas Blachman får kam til sit hår, fordi der sidder to meget, meget stærke kvinder med en mening om musik og om, hvad »X Factor« er,« siger han.

Det er første gang, at »X Factor«s dommerpanel har et flertal af kvinder, og første gang at den erfarne TV-vært Signe Molde påtager sig værtsrollen i et af Danmarks mest populære TV-programmer.

Spørger man Anne Linnet, har det kun været godt for Thomas Blachman at være omgivet af så mange kvinder:

»Han har godt af at få lidt kamp til stregen. Han har fået noget kvindeligt modspil, som han har trængt til. Han er oppe imod to kvinder, og det havde han tydeligvis været nervøs for,« siger hun.

God energi mellem dommerne

Sammen har dommerpanelet gennem det seneste halve års tid fundet talenter ved auditions rundt omkring i landet, og dynamikken mellem dommerne har været rigtig god:

»For mig, som ikke har været med før, har det været utroligt at mærke den gode energi, der har været vi dommere imellem. I nogle af de tidligere sæsoner har jeg kunnet mærke en energi, som var lidt skarp og kantet, og hvor dommerpanelet måske nogle gange tog større hensyn til deres egne egoer, end hvad det egentlig var, de var blevet sat til at administrere. Men det har der slet ikke været noget af,« siger Anne Linnet.

Ekstra »X Factor«-program

Udover et nyt og friskt dommerpanel byder sjette sæsons »X Factor« på et helt nyt program til dem, der bare ikke kan få nok. Det er programmet »Xtra Factor« som er en slags »bag om »X Factor«-program med Emil Thorup, kendt fra »Sexministeriet« og Melodi Grandprix 2012, som vært. Programmet bliver vist kl. 21 på DR HD efter det ordinære »X Factor«-program på DR1 og er fyldt med ekstramateriale.

»Der kan man få alle de ekstra historier. Vi laver sindssygt meget TV og bruger måske kun 1/50 af det, vi laver. Emil bliver vært, og det bliver med hans tilgang og hans måde at se tingene på. Han kan være kritisk og er ikke nødvendigvis kæmpe »X-Factor«-fan. Han er seernes mand,« siger Jan Lagermand Lundme.

En hel generation øver sig til »X Factor«

Da »X Factor«-maskinen på nuværende tidspunkt har været i gang i næsten et halvt år, har dommerne, inden det første auditionprogram kommer på skærmen, allerede fundet de ti finalister, som går videre til liveshowene. Og deltagernes niveau har imponeret dommerne.

»Jeg har været så blown away mange gange over, hvor dygtige folk er. Det er jo en hel generation, der øver sig til »X Factor«, hvor det måske før var konservatoriet eller det fede band i byen. Lige pludselig sidder man med en talentmasse, som er helt vild dygtig, hvilket også gør, at vores ansvar bliver større,« siger Ida Corr.

Selv Thomas Blachman, »X Factor«s grand old man og dommer for femte gang, er stadig svært begejstret:

»Jeg synes, der er enormt meget substans, det er derfor, jeg er med til det. Jeg må sgu indrømme, at det bliver bedre og bedre. Jeg synes, det kommer mere ind til essensen af den her folkefortælling på den moderne måde. Jeg tror ikke, at de, der opfandt formatet, havde tiltænkt, at det skulle blive så vidunderligt, som det er blevet,« siger han. B

»X Factor« bliver vist på DR1 kl. 20 i aften.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.