Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Volbeat brager ind på Billboards hitliste

Det danske hårdrdock-band har sin hidtil bedste placering på Billboards Top 200 Chart med ny plade.

Volbeat - brager ind på hitlisten i USA.
Volbeat - brager ind på hitlisten i USA.

Hvis der er noget, man ikke går fejl af, så er det Michael Poulsens tordnende røst i forgrunden for Volbeat. Det er efterhånden ved at blive et internationalt brand på linje med Lurpak smør og Lego-klodser, og det brand kaster nu en fornem hitliste-placering af sig for Volbeats nyeste plade »Seal the Deal & Let’s Boogie«.

På den nye Billboard Chart 200 ryger pladen lige ind på en 4. plads, der ifølge Billboard dækker over gruppens største salg endnu på en uge -  48.000 eksemplarer. Billboards liste indregner både traditionelt albums-salg, downloads og streaming. Volbeats hidtil bedste placering på listen var med forløberen, »Outlaw Gentlemen & Shady Ladies«, der i sin første uge i 2013 solgte 39.000 eksemplarer, hvilket førte til en 9. plads på Billboards liste.

Men denne uge er Volbeat altså røget ind på højere niveau - under Drakes »Views«, der for sjette uge i træk er nr. 1, Beyonces »Lemonade« er nr. 2, mens gode gamle Paul Simon har taget tredjepladsen med sit netop udkomne album  »Stranger to Stranger«, hvilket i øvrigt er Paul Simons højeste hitlisteplacering i 29 år - siden »Graceland«.

Volbeats sjette album, »Seal the Deal & Let’s Boogie« fik herhjemme lidt jævne anmeldelser - kritiseret for at være for meget i den sikre og forudsigelige skuffe. Her i avisen skrev Mads Heinrich at for mange af numrene var »skåret over den lidt for velkendte og efterhånden godt tyndslidte Volbeat-læst, hvor gumpetung 50er-anderumpe-rockabilly møder metallisk tonseri med Poulsens karakteristiske munden-fuld-af-kartofler-vokal on top«.

Hverken her i avisen eller andre steder var der dog tvivl om, at Vobeats fans ikke ville blive skuffede, og hvis man ser de internationale hårdrock-hjemmesider, der har anmeldt pladen, vender de da også tomlen op.

Sitet Metal Wani giver fire ud af fem stjerner og konkluderer, »gode sange, der bygger videre på Volbeats  katalog. Et album der er fyldt med energi og ikke vil skuffe fans«, mens Loudwire mener, at  »Seal the Deal & Let’s Boogie« flyder over med »clever and catchy« numre, og meget vel kan blive det album, der bringer Volbeat op på et nyt og højere popularitetsniveau.

I løbet af sommeren turnerer Volbeat rundt i Europa og kan herhjemme ses på Tindebox ved Odense 24. juni og til Nibe festival 29. juni.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.