Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Beatles-jubilæum

Video: Børn lytter til Beatles: »Det er rimelig fedt!«

Den 1. juni er det 50 år siden, at det ikoniske Beatles-album »Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band« udkom. I den forbindelse tog vi forbi Nyboder skole for at finde ud af, hvad børnene på 2. årgang egentlig synes om lyden af 1960erne.

Oliver, Lulu og Benjamin fra Nyboder skole lytter til Beatles.
Oliver, Lulu og Benjamin fra Nyboder skole lytter til Beatles.

(Videoen findes i bunden af artiklen)

Kender du Beatles?

»Liidnjaaaee….«

Nogle læsere husker nok dagen, hvor albummet »Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band« landede på hylderne i landets pladebutikker. Andre er måske vokset op til lyden af Beatles, mens nogle først rigtig stifter bekendtskab med det feterede Liverpool-band i dag.

Fordi det den 1. juni er 50 års siden, det storsælgende album udkom, tog vi en tur til Nyboder skole i København for at lade børnene fra 2. årgang lytte til en af de mest populære sange fra albummet.

Og i en moderne tid, hvor musik er noget mere tilgængeligt end i 1967, behøvede vi kun et par høretelefoner og en iPhone. Ja, tiderne er skiftet, siden dengang man måtte bruge præcision for at finde den rigtige rille, når man ville skifte sang.

Herunder kan du se, hvordan det gik, da vi lod Oliver, Anna, Marcus, Benjamin, Lulu, Absalon, Flora og resten af 2. årgang lytte til det populære hit »With a Little Help from My Friends«.

 

Selvom du har 50 år på bagen, kan du stadig få børn til at danse og voksne til at mindes. Tillykke med jubilæet, Beatles og »Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band«.

Hilsen Berlingske og 2. årgang på Nyboder skole.

Fællesfoto af børnene fra 2. årgang på Nyboder skole.
Fællesfoto af børnene fra 2. årgang på Nyboder skole.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.