Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vibeke Windeløv stopper som direktør for Betty Nansen Teatret

Betty Nansen Teatret må nu starte jagten på en efterfølger til Vibeke Windeløv, der stopper som teaterdirektør for det 148 gamle teater på Frederiksberg.

Portræt af Vibeke Windeløv.
Portræt af Vibeke Windeløv.

Betty Nansen Teatret fortæller i dag i en pressemeddelelse, at den 66-årige Vibeke Windeløv har besluttet at stoppe som teaterdirektør fra næste sommer.

Derfor må teatret nu på jagt efter Windeløvs efterfølger, der altså skal overtage pladsen fra sommeren 2018. Vibeke Windeløv har siddet på posten som teaterdirektør siden 2015.

I forbindelse med beslutningen om at stoppe, siger hun:

»At få lov til at tilbringe mine sidste fuldtidsarbejdsår som teaterdirektør har været en fantastisk gave og en stor oplevelse. At gå fra det store internationale filmmiljø til det langt mere intime og personlige teater er et af de bedste valg, jeg har taget i mit liv. Det har været givende og udfordrende, og jeg må takke hele teatermiljøet for, at de tog så godt i mod mig og ikke mindst Betty Nansen Teatrets hårdtarbejdende og inspirerende medarbejdere.«

Men arbejdet, der også kan være hårdt, er nu nået til et punkt, hvor det er bedst at sige stop.

»Teaterarbejde fylder, det er fra tidlig morgen til sen aften, og jeg bliver nu 67 år og vil gerne have et liv, som ikke kun er et arbejdsliv. Vi er lige gået ud af en sæson, hvor vi har fået ros af anmelderne såvel som publikum, og jeg synes derfor godt, at jeg kan tillade mig at trække mig tilbage i slutningen af næste sæson. Jeg har derfor bedt Betty Nansens bestyrelse om, at min kontrakt stopper et år tidligere end aftalt, nemlig den 30. juni 2018.«

Det synes bestyrelsesformand i Betty Nansen Teatret, Erik Jacobsen, at være enig i. Han har i hvert fald accepteret hendes anmodning, hvorfor Vibeke Windeløv nu kan se frem til en mere rolig tilværelse.

»Vi har i bestyrelsen forståelse for Vibekes Windeløvs beslutning, omend det er med beklagelse, vi har modtaget den. Vibeke har bragt teatret på en rigtig god kurs. Vi er netop ved at afslutte en fin sæson med fremragende skuespil og en masse forskellige andre spændende aktiviteter i vores to huse. Det er ikke mindst hendes fortjeneste, og vi havde gerne set, hun fortsatte arbejdet,« siger han.

Han fastslår samtidig, at jagten på Windeløvs afløser er sat ind.

»Bestyrelsen er fokuseret på at fortsætte den gode linje på Betty Nansen teatret og slår straks stillingen op, så en ny direktør snarest muligt kan gå i gang med at planlægge repertoiret for sæsonen 2018/19, inden vedkommende starter på fuld tid fra næste sommer,« siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.