Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

UnderholdningsOrkestret skal undervise børn i Mozart

Københavns Kommunes har afsat foreløbig 250.000 kroner til et samarbejde med det tidligere DR UnderholdningsOrkester, som skal lære musikskoleelever om Mozart.

Det nu nedlagte DR UnderholdningsOrkestret er genopstået som Danmarks Underholdningsorkester, som bl.a. har fået til opgave at undervise musikskoleelever i København i Mozort. Arkivfoto: Jonas Skovbjerg Fogh
Det nu nedlagte DR UnderholdningsOrkestret er genopstået som Danmarks Underholdningsorkester, som bl.a. har fået til opgave at undervise musikskoleelever i København i Mozort. Arkivfoto: Jonas Skovbjerg Fogh

Elever i Københavns Kommunes Musikskole får næste år mulighed for at lære om, høre og spille musik af ét af musikhistoriens helt store vidunderbørn, Wolfgang Amadeus Mozart. Og det af absolutte eksperter på netop det felt, nemlig Danmarks UnderholdningsOrkester, det tidligere DR Underholdnings­Orkestret.

Det er resultatet af en samarbejdsaftale til foreløbig 250.000 kroner, som Københavns Kommunes kultur- og fritidsudvalg netop har indgået med orkestret.

Projektet afvikles i skoleåret 2015-2016, hvor orkestret skal afholde tre eller fire workshop-weekender for forskellige hold af musikskolens elever med ca. 30 deltagere pr. gang.

De unge musikere får både lejlighed til at stifte bekendtskab med Mozarts brevvekslinger, lytte til den musik, han komponerede, da han var på deres alder, og ikke mindst selv spille musikken og afslutte med en koncert sammen med professionelle musikere.

»I mine øjne har det hele vejen igennem været oplagt at udnytte UnderholdningsOrkestrets faglighed og evner til at bidrage til og styrke den københavnske musikskole,« siger Venstres medlem af udvalget, Michael Gatten.

Han tog allerede i januar initiativ til et samarbejde mellem Københavns Kommune og det lukningstruede orkester som led i bestræbelserne for at bevare orkestret, der med chefdirigent Adam Fischer i spidsen ikke mindst er berømt netop for sine Mozart-fortolkninger.

I forlængelse af det initiativ udarbejdede Danmarks UnderholdningsOrkester et oplæg til samarbejde med musikskolen til et samlet beløb på en halv million kroner.

»Vi er glade for, at Københavns Kommune nu har støttet projektet med de første 250.000 kroner, og så har man lavet en indstilling om at bevilge resten i næste budgetår,« siger orkestrets projektleder, Stine Nissen, og tilføjer:

»Det her projekt alene redder ikke orkestrets fremtid, men det er et meget vigtigt skridt på vejen. Hvis vi skal redde orkestret, skal vi ud at sælge produkter. Og det her er ét af dem,« siger Stine Nissen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.