Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Uma Thurman anklager Weinstein for sexovergreb i hotelsuite

Weinstein forgreb sig mod Uma Thurman på et hotel i London i 1994, fortæller "Pulp Fiction"-skuespilleren.

I forbindelse med Pulp Fiction i 1994 forgreb Harvey Weinstein sig mod Uma Thurman i sin suite på The Savoy Hotel i London, fortæller den 47-årige skuespiller. Reuters/Gonzalo Fuentes
I forbindelse med Pulp Fiction i 1994 forgreb Harvey Weinstein sig mod Uma Thurman i sin suite på The Savoy Hotel i London, fortæller den 47-årige skuespiller. Reuters/Gonzalo Fuentes

New York. Skuespilleren Uma Thurman slutter sig nu til de mere end 70 kvinder, som anklager filmproduceren Harvey Weinstein for seksuel chikane, overgreb og voldtægt.

Det fortæller den 47-årige skuespiller i et interview med The New York Times lørdag. Således bryder hun tavsheden, efter at hun i oktober sagde, at hun ville vente med at udtale sig om sagen, fordi hun ikke ville sige noget i vrede.

Thurman har gennem sine roller i "Pulp Fiction" og "Kill Bill" været tæt knyttet til Weinsteins Miramax-studie.

Netop i forbindelse med "Pulp Fiction" i 1994 fortæller Thurman om en episode i Weinsteins suite på The Savoy Hotel i London.

Her forgreb filmproducenten sig angiveligt mod hende, da han ifølge Thurman skubbede hende omkuld.

- Han forsøgte at presse sig selv ned oven på mig. Han forsøgte at blotte sig. Han gjorde alle mulige ubehagelige ting.

- Men han lagde rent faktisk ikke alle kræfter i og tvang mig, siger hun til The New York Times.

Harvey Weinsteins advokat, Ben Brafman, siger, at Weinstein er chokeret og ked af det, han betragter som falske påstande fra en person, han har arbejdet sammen med i mere end to årtier.

- Hr. Weinstein erkender at have gjort akavede tilnærmelser mod frøken Thurman for 25 år siden, hvilket han fortryder og undskyldte for med det samme, udtaler Brafman i en erklæring ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Advokaten tilføjer, at Weinstein vil se nærmere på beskyldningerne fra Uma Thurman, før han beslutter sig for, om han vil lægge sag an mod skuespilleren.

Thurman siger til The New York Times, at hun har det dårligt med alle de kvinder, som blev misbrugt af Weinstein efter hende.

- Jeg er en af grundene til, at en ung pige ville gå alene ind på hans værelse, ligesom jeg gjorde.

- Alle disse lam blev slagtet, fordi de var overbeviste om, at ingen mennesker i sådan en høj stilling ville gøre noget ulovligt mod dem. Men det vil de, siger Thurman.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.