Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Uffe Elbæk er Svikmøllens yndlingsoffer

Kulturministeren har fået den tvivlsomme ære af at blive udråbt som årets yndlingsoffer i den satiriske årskavalkade Svikmøllen.

Kulturminister Uffe Elbæk er udråbt som årets yndlingsoffer i den satiriske årskavalkade Svikmøllen.
Kulturminister Uffe Elbæk er udråbt som årets yndlingsoffer i den satiriske årskavalkade Svikmøllen.

Kulturminister Uffe Elbæk (R) er mandag aften blevet udråbt til Årets Yndlingsoffer af Svikmøllen, der hvert år spidder de personligheder, der har bidraget mest til underholdningen af det danske folk.

Ved et arrangement på Café Gammeltorv i København, motiverede presse- og marketingchef Søren Anker Madsen fra forlaget Lindhardt & Ringhof valget af Uffe Elbæk således:

- Jeg ved ikke, om det er med kaos-piloter som med uro-betjente - om dem siger man jo, at de i hvert fald kan skabe uro. Og det har da også været masser af kaos med dig som kulturminister, sagde han om kulturministeren, der var blandt initiativtagerne til uddannelsen som kaos-pilot.

- Du er blevet beskyldt for ikke at interessere dig nok for kunst, museer og bøger, men kun for events og festivaler. Og du er blevet beskyldt for at være usynlig. Det sidste, synes vi, er helt urimeligt. Vi noterede os i hvert fald, at du var til stede ved overdækningen af Jelling Stenene, ved EM i fodbold i Ukraine og ved et tre timer langt besøg på Christiania, sagde Søren Anker Madsen ved arrangementet, hvor kulturministeren selv var til stede.

Søren Anker Madsen bemærkede i samme åndedrag, at tildelingen af titlen som årets yndlingsoffer ikke har været mange kulturministre forundt.

- Ud af de 18 kulturministre, vi har haft siden Julius Bomholt, er det indtil i dag kun to, der har gjort sig fortjent til at blive udnævnt til Svikmøllens yndlingsoffer: Niels Mathiasen helt tilbage i 70erne og Jytte Hilden i 1996. Resten har simpelthen ikke været spændende eller underholdende nok. Det er du, Uffe, sagde Søren Anker Madsen og overrakte en portrættegning af kulturministeren udført af tegneren Bob Katzenelson.

Svikmøllen udkommer 8. november, og det er 98. gang, den satiriske årskavalkade er på banen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.