Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Udskældt Aros-kunstværk får lov at blive

Kunstmuseet Aros har forsikret, at naturen ikke bliver påvirket af nyt kunstværk med akrylmaling i Aarhus.

Den tyske kunstner Katharine Grosse har skabt stor debat med sit værk, hvor et område af Mindeparkens græs og træer er blevet malet med acrylmaling (Foto: Kim Haugaard/Scanpix 2017)
Den tyske kunstner Katharine Grosse har skabt stor debat med sit værk, hvor et område af Mindeparkens græs og træer er blevet malet med acrylmaling (Foto: Kim Haugaard/Scanpix 2017)

Et udskældt kunstværk, hvor træer og græs er malet over med rød og hvid akrylmaling i Aarhus, får lov at blive.

Der var nemlig ikke opbakning i kommunens Teknik- og Miljøudvalg til at fjerne malingen, fortæller Venstres politiske ordfører, Gert Bjerregaard.

Det var ham, der havde stillet forslaget om at fjerne værket, som den tyske kunstner Katharina Grosse står bag, før tid.

- Der var en enkelt socialdemokrat, som støttede forslaget. Derfor faldt det, og nu gennemfører man så kunstværket frem til 31. juli, siger han.

Gert Bjerregaard kalder værket, som kan ses i Mindeparken, for noget svineri. Han vil nu vurdere, om han opgiver sagen.

- Der er selvfølgelig den mulighed, at vi tager den fra udvalget til byrådssalen for at se, om vi kan samle et flertal imod det her, som jeg betegner som svineri og hærværk mod grønne arealer, vi har så få af i Aarhus, siger en politiske ordfører.

Det rød-hvide værk er en del af kunstmuseet Aros' udstilling "The Garden".

Og det har skabt så heftig en debat i Aarhus, at flere politikere, såvel som naturfolk og kunstneren selv har været ude at forklare sig.

Aarhus' borgmester Jacob Bundsgaard (S) inviterede derfor til debat i Mindeparken mandag aften.

- Det bedste ved at være kulturhovedstad er, at kunst og kultur kan skabe debat. Og med kunstværket i Mindeparken er der i hvert fald skabt masser af debat, skrev Jacob Bundsgaard ifølge stiften.dk på Facebook.

Aros har forsikret, at muséet får et professionelt firma til at stå for oprydningen, og at naturen i området ikke bliver påvirket.

Græsset bliver skrabet af og erstattet med nyt, og hvis de to træer i kunstværket ikke overlever, bliver de erstattet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.