Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Udenlandske producere angriber Zentropa for at gøre grin med sexchikane

 (Foto: Kasper Palsnov/Scanpix 2017)
(Foto: Kasper Palsnov/Scanpix 2017)

Ti udenlandske producere, som var til branchemiddag på Zentropa i slutningen af oktober, offentliggør tirsdag i Politiken en fælles erklæring, hvori de tager skarp afstand fra filmselskabet og dets ledelse.

Under branchemiddagen blev debatten om sexchikane i filmbranchen – og på Zentropa – mødt med latterliggørelse. Det fortæller de ti internationale producere i erklæringen, hvori de på det skarpeste tager afstand fra det danske filmselskabs ledelse og dens adfærd under middagen:

»Vi kan ikke acceptere, hvad vi så og hørte den aften«, lyder det.

En middagsgæst og medunderskriver af erklæringen er den sydafrikanske producer Cait Pansegrouw, der er i Los Angeles for at promovere sin film ’Inxeba’, Sydafrikas bud på en oscarnominering i kategorien for ikkeengelsksprogede film.

»Det var den tydeligste opvisning af skadelig maskulinitet, jeg har oplevet. Og jeg kommer fra Sydafrika, som er et ekstremt patriarkalsk land«, siger hun til Politiken.

Producer Louise Vesth, der også er medlem af Zentropas ledelse og deltager ved middagen, ønsker ikke at blive interviewet over telefonen, men har besvaret spørgsmål om branchemiddagen via mail. Hun bekræfter, at der blev lavet sjov i forbindelse med MeToo og anklager om sexchikane mod Zentropa fra sangerinden Björk, men hun forklarer, at humoren var rettet mod Zentropa selv.

»Jeg lavede sjov med os selv i forhold til sexchikane, da MeToo, Weinstein, Björk var på alles læber. Sagen med Björk kender jeg ikke noget til, så den har jeg helt sikkert ikke henvist til. Jeg lavede en joke om, at man kunne spørge vores elever, om de havde været udsat for sexchikane, og det var et forsøg fra min side på ikke at fortie den aktuelle debat. Jeg lavede også nogle jokes, som gik ud over Peter Aalbæk«, skriver hun til Politiken.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.