Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trykkefrihedsselskabets Sappho-pris til Mark Steyn

Mark Steyn får årets pris af Trykkefrihedsselskabet. Steyn er en af den vestlige verdens bedst kendte kommentatorer. Han er skarp og elementær morsom, hvilket har gjort ham til lidt af en kultfigur.

Trykkefrihedsselskabet uddeler sin årlige pris "Sappho" til canadieren Mark Steyn. Steyn fik en bestseller i 2006 med den islam- og Europa-kritiske »America Alone. The End of the World as We Know«. Hans kommentarer kan læses i en lang række amerikanske aviser og tidsskrifter og de udmærker sig ofte ved at være elementært morsomme og desuden skarpe.

Steyn har særlig kritiseret den svage europæiske reaktion over for den islamiske udfordring. Ikke mindst under Muhammed-sagen gik Steyn stærkt i rette med det Europa, der ifølge ham var svage i knæerne over for truslerne mod ytringsfriheden.

Samtidig afholder selskabet en konference om satire og ytringsfrihed med bl.a. den norske komiker Shabana Rehman, den danske stand-upper Farshad Kholghi, den mordtruede svenske tegner Lars Vilks og den hollandske tegner Gregorius Nekschot som deltagere.

Lars Vilks har været truet med mord, fordi han har tegnet Muhhammed som en hund og Gregorius Nekschot har været truet både fra muslimsk og hollandsk side, fordi hans tegninger viser både Muhammed og andre muslimske koryfæer i mindre flatterende situationer. 

Konferencen finder sted i Vartov, Farvergade lørdag fra 10.00 til 15.00.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.