Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trump i nyt Meryl Streep-angreb: Hun er en af Hollywoods mest overvurderede skuespillere

Donald Trump: Kritik fra »venstreorienterede filmfolk« kommer ikke bag på mig.

Meryl Streep under sin Golden Globe-tale natten til mandag.
Meryl Streep under sin Golden Globe-tale natten til mandag.

Donald Trump svarer i hårde vendinger igen på kritik fra Hollywoodstjernen Meryl Streep, som blandt andet har fordømt den kommende præsidents imitation af en handicappet journalist.

I en reaktion på Streeps udfald mod en række af hans udtalelser under valgkampen siger Trump, at Streep er en fan af Hillary Clinton, »som tabte stort«.

Trump skriver på Twitter, at »Meryl Streep, som er en af de mest overvurderede skuespillere i Hollywood, kender mig ikke, men angreb mig i går ved uddelingen af Golden Globes.«

Tidligere mandag afviste Trump, at han havde gjort grin med en handicappet journalist.

»Folk bliver ved med at sige, at jeg bevidst gjorde grin med journalistens handicap, som om Meryl Streep og andre kunne læse mine tanker,« lød svaret fra Donald Trump.

Donald Trump understregede også, at kritikken fra »venstreorienterede filmfolk« ikke kommer bag på ham.

Den tredobbelte Oscar-vinder Meryl Streep kritiserede Trump for at skabe splittelse med en hård retorik.

Den 67-årige skuespiller kæmpede åbenlyst med at kontrollere sine følelser, da hun langede ud efter USA's kommende præsident i sin takketale for Cecil B DeMille ærespris.

»I og alle os i denne sal tilhører virkelig de mest bagtalte og nedrakkede grupper i det amerikanske samfund på nuværende tidspunkt, Tænk over det. Hollywood, udlændinge og presse,« siger hun.

»Hvem er vi. Og, når man tænker over det, hvad er så Hollywood?«

»Det er blot en masse mennesker, som er kommet fra hele verden. Hollywood er spækket med outsidere og udlændinge, og hvis de bliver sparket ud, så er der intet andet at se end fodbold og kampsport.«

Streeps udfald mod Trumps valgkamp, der kommer mindre end to uger før den republikanske politiker bliver indsat i Det Hvide Hus, bliver i talen opbygget til mere og mere direkte kritik.

Streep protesterer mod, at Trump gjorde grin med den handicappede journalist Serge Kovaleski under valgkampen.

»Det fik mig næsten til at bryde sammen, da jeg så det. Mangel på respekt fører til mere mangel på respekt. Vold avler vold.«

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.