Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trump-dokumentarfilm på vej fra både Lena Dunham og Michael Moore

To af Donald Trumps mange erklærede fjender er begge på vej med en dokumentarfilm om deres forhold til Trump.

Michael Moore er i Cannes for at sælge en ny film om Donald Trump.
Michael Moore er i Cannes for at sælge en ny film om Donald Trump.

Erklærede fjender af den amerikanske præsident Donald Trump står nærmest i kø for at lave personlige dokumentarfilm om Trump og deres forhold til ham.

Det gælder for eksempel skaberen af den populære TV-serie »Girls«, Lena Dunham, der har haft flere sammenstød med Donald Trump, over årene, og aktivt medvirkede i Hillary Clintons tabende kampagne op til præsidenvalget sidste år.  Hun er i gang med at lave en Trump og kampagnen, der får premiere den 8. november i år på et åsrsdagen for valget med titlen »11/ 8/16«.

Men den ser nu ud til at få konkurrence fra kongen af de personlige dokumentarfilm, Michael Moore, der er i Cannes i disse dage for sammen med produceren Harvey Weinstein at sælge sin næste dokumentarfilm om Trump, som får titlen »Fahrenheit 11/9«, og skal have premiere den 9. november i år - på årsdagen for den morgen, Trump blev erklæret for den kommende præsident af USA. Det skriver The Hollywood Reporter.

Titlen for Michael Moores kommende film spiller fikst på titlen på Moores dokumentarfilm om præsident George W. Bush, »Fahrenheit  9/11«, der fik premiere i Cannes i 2004 og hjemtog Den Gyldne Palme - i et noget omdiskuteret valg.

Men nu gælder det så præsident Trump, som Moore ligesom de fleste filmfolk, er endnu mere kritisk indstillet overfor. Hans seneste dokumentarfilm var »Michael Moore in TrumpLand«, der dog kom direkte ud på TV i de fleste lande, en skæbne der også kan forventes at overgå Moores næste film i de fleste lande. Alene af den grund, at der i mange lande er et »vindue« på mellem et og tre år fra en film kommer i biograferne og til den kan vises i almindeligt TV. Og med den hastighed, tingene udvikler sig omkring Donald Trump, vil en dokumentarfilm med så stor forsinkelse bogstaveligt talt være »old news«, når den bilver vist.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.