Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tre kvinder, der brød med stilen ved Golden Globe

Der var enkelte kulørte mønsterbrydere ved prisuddelingen – alle støttede dog »Time's Up«-bevægelsen.

Blanca Blanco brød den sorte stil ved Golden Globe-prisuddelingerne – angiveligt fordi hun bare elsker rødt.
Blanca Blanco brød den sorte stil ved Golden Globe-prisuddelingerne – angiveligt fordi hun bare elsker rødt.

De dyre designere, der havde stylet filmverdenens kvinder ved Golden Globe-uddelingen søndag aften, havde fået lidt af en begrænsning på sig, da det var foreslået, at man mødte op i sort i solidaritet med kvinder, der havde været udsat for overgreb og misbrug. Sorte rober i hundredvis og i alle afskygninger prægede den røde løber og gallareportagerne, men der var undtagelser: Tre helt præcist, fremgår det af Harper's Bazaars reportage.

Skuespillerinden Blanca Blanco var en af dem, da hun dukkede op i et knaldrødt outfit – hvor der til gengæld ikke var ruttet med mængden af stof til at dække kroppen. Skuespillerinden, der er dukket op i lettere ukendte film som »Showgirls 2: Penny's From Heaven« og »Beverly Hill Christmas«, erklærede dog, at hun helt igennem bakkede op om kampen mod overgreb mod kvinder og »Time's Up«-kampagnen. »Jeg elsker bare rødt,« lød hendes begrundelse for kjolen.

En anden mønsterbryder var den tyske model Barbara Meier, der kom i en noget speciel halv-gennemsigtig hvid sag fyldt med blomsterbroderier og fjer. Også modellen udtrykte sin støtte til »Time's Up« og kampen gennem #MeToo, men begrundede sit tøjvalg på klassisk fjerdebølge-feminismevis: Når stærke kvinder er sammen, skal de have lov at klæde sig præcis så sexet og løssluppent, som de har lyst, og ikke gå i sort for at blive taget seriøst, lød det tyske argument på Instagram.

Endelig kom Meher Tatna, den indiske præsident for Hollywood Foreign Press Association, der står bag prisuddelingen, i klassiske farverige indiske gevandter. Tatna lagde vægt på, at det var den 75. Golden Globes-uddeling og en festlig lejlighed, og i indisk kultur er festlighed lig med farver, forklarede hun magasinet The Wrap. Præsidenten havde dog suppleret kjolen med støtte-mærkatet »Time's Up«.

Formanden for de udenlandske journalister i Hollywood, der står bag Golden Globe, Meher Tatna, valgte den indiske stil frem for sort til aftenen.
Formanden for de udenlandske journalister i Hollywood, der står bag Golden Globe, Meher Tatna, valgte den indiske stil frem for sort til aftenen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.